Cod galben de caniculă pentru 12 judeţe din sud şi sud-est şi Bucureşti; instabilitate atmosferică în nordul şi centrul ţării

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat vineri dimineață, 15 august, atenționarea meteorologică emisă joi, 12 județe și municipiul București rămânând sub Cod galben de caniculă și disconfort termic până la ora 19,00, în timp ce în nordul și centrul țării se va menține instabilitatea atmosferică.

Potrivit meteorologilor, vineri, până la 19,00, valul de căldură va persista în sudul și sud-estul țării. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Prahova, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați, Tulcea și Constanța și în Capitală va fi caniculă, temperaturile maxime vor fi de 35-36 de grade, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

ANM menționează că instabilitatea atmosferică se va menține accentuată pe parcursul zilei de vineri, 15 august, în nordul și centrul țării, dar mai ales în zona Carpaților Orientali, unde vor fi intervale cu averse ce vor cumula izolat peste 20-25 l/mp, vânt cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice și, posibil, căderi de grindină.

În estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va menține călduroasă și în cursul zilei de sâmbătă, 16 august, când se vor înregistra temperaturi de 33-34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unități și disconfortul termic va fi accentuat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata