Cod Galben de ploi abundente în vestul şi nord-vestul ţării, până sâmbătă dimineaţă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineață, o atenționare Cod Galben de ploi abundente și intensificări ale vântului valabilă de vineri după-amiază până sâmbătă dimineață în 12 județe din vestul și nord vestul țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 30 ianuarie, ora 17,00 — 31 ianuarie, ora 10,00, precipitațiile vor cuprinde cea mai mare parte a țării, iar în regiunile vestice și nord-vestice, cantitățile de apă vor fi în jur de 15 l/mp și izolat, în Carpații Occidentali, Carpații Meridionali și în Subcarpații Getici peste 35…40 l/mp.

Vor fi ploi, iar în zonele de munte, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat consistent de zăpadă. Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala, în dimineața zilei de 31 ianuarie, local și în nord-vestul și centrul teritoriului.

Vântul va prezenta intensificări în toată țara, cu viteze mai mari în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei și în Dobrogea, unde la rafală se vor depăși 70 km/h. La munte, vântul va sufla tare, cu peste 90 de km/h, temporar viscolind zăpada.

În regiunile vestice, pe litoral, precum și în zonele de munte vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri 30 ianuarie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata