Cod Galben de ploi şi ninsori în 12 judeţe, începând din noaptea de joi spre vineri, ora 3,00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, 10 aprilie, o atenţionare Cod Galben de ploi abundente şi ninsori în zona montană, valabilă în 12 judeţe din nordul, centrul şi estul ţării, începând din noaptea de joi spre vineri, de la ora 3,00.

Astfel, în intervalul 11 aprilie, ora 3,00 — 12 aprilie, 8,00, va continua să plouă în jumătatea de est a ţării, iar în nordul Moldovei se vor cumula cantităţi de apă de până la 25-35 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionare sunt Maramureş, Bistriţa Năsăud, Harghita, Mureş, Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Braşov, Covasna, Bacău şi Vrancea.

De asemenea, în zona de munte, îndeosebi a Carpaţilor Orientali, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În cursul zilei de joi, 10 aprilie, şi în prima parte a nopţii de joi spre vineri, va ploua îndeosebi în estul şi sud-estul teritoriului, unde cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15-20 l/mp, iar în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor Orientali vor fi mai ales ninsori, precizează meteorologii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata