Cod Galben de ploi şi vijelii începând de marţi seară până joi la prânz, în 26 de judeţe

Administrația Națională de Meteorologie /ANM/ a emis luni, 12 mai,  două atenționări Cod Galben de ploi însemnate și instabilitate atmosferică valabile în 26 de județe începând de marți seară.

Potrivit meteorologilor, de marți de la ora 23,00, până miercuri la ora 12,00, un număr de opt județe din sud-vestul țării vor intra sub atenționare de vreme rea care se va extinde apoi, de miercuri la prânz până joi după-amiază la ora 18,00 în 26 de județe.

Astfel, în intervalul 13 mai, ora 23,00 — 14 mai, ora 12,00, instabilitatea atmosferică se va accentua în sud-vestul țării și în zona deluroasă și montană din regiunile sudice, unde vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindina. Cantitățile de apă vor cumula local 25 l/mp.

Citeste si:  Cod Portocaliu de caniculă în şase judeţe şi Bucureşti, miercuri şi joi; temperaturile urcă la 40 de grade

Potrivit ANM, în intervalul 14 mai, ora 12,00 — 15 mai, ora 18,00, instabilitatea atmosferică se va manifesta în cea mai mare parte a țării prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat căderi de grindină. În regiunile sudice și sud-vestice, precum și în zonele de deal și de munte, ploile vor avea caracter torențial și se vor acumula cantități de apă de peste 25-30 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner