Codul Portocaliu de caniculă şi disconfort termic se menţine miercuri în 11 judeţe; restul ţării se află sub Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, o nouă avertizare Cod Portocaliu de caniculă și disconfort termic valabilă miercuri, 2 septembrie, pentru 11 județe iar pentru restul țării se menține Codul Galben.

Potrivit meteorologilor, județele aflate sub Cod Portocaliu și miercuri sunt Botoșani, Iași, Vaslui, Suceava, Neamț, Bacău, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți si Dolj. În aceste zone, disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat, iar temperaturile maxime vor atinge 37…38 de grade.

Totodată, în restul țării, vremea va fi în continuare caniculară în majoritatea regiunilor și se vor înregistra temperaturi maxime de 35…36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, la câmpie și la podiș.

În cursul zilei de marți, județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Botoșani, Iași, Bacău și Vaslui se află sub Cod Portocaliu de caniculă, în timp ce valul de căldură cu maxime ce vor atinge frecvent 35 — 37 de grade va persista în toate regiunile țării, aflate sub Cod Galben. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata