Complexul Energetic Hunedoara va concedia colectiv peste 300 de angajaţi

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va disponibiliza, până la sfârșitul acestui an, cel puțin 300 de angajați, toți acești salariați urmând să îndeplinească apoi condițiile de pensionare la cerere, potrivit unui program de restructurare și reorganizare a activității la această societate comercială.

Persoanele care vor fi concediate colectiv vor proveni, în special, din cadrul sectoarelor indirect productive sau TESA.

„Pentru anul 2014, cu certitudine, în trimestrul patru, vor fi concediați aproximativ 300-350 de salariați, în exclusivitate cei care îndeplinesc condițiile de pensionare. Ei vor primi plăți compensatorii din fondul de salarii al CEH. Persoanele disponibilizate vor proveni de la termocentralele Mintia, Paroșeni și exploatările de cărbune din Valea Jiului”, a declarat miercuri, directorul general al CEH Hunedoara, Aurel Niculescu.

Potrivit acestuia, programul de restructurare și reorganizare a CEH, care va fi finalizat până la sfârșitul lunii iulie, prevede și o a doua etapă de concedieri colective în cursul anului 2015.

Directorul general al CEH nu a precizat care va fi valoarea plăților compensatorii de care vor beneficia angajații care vor pleca din companie, Niculescu prevalându-se de o clauză de confidențialitate pe care a semnat-o împreună cu sindicatele în timpul negocierii contractului colectiv de muncă. El a menționat că datele vor fi făcute publice după ce noul contract colectiv de muncă la CEH va fi aprobat de AGA.

În prezent, în cadrul CEH lucrează circa 6.600 de angajați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata