Comunicarea cu iubire

6

Cea mai utilă şi importantă ”practică spirituală” pe care o putem face noi, ca oameni, pe acest Pământ, este INTERACŢIUNEA INTERUMANĂ şi COMUNICAREA CU SEMENII NOŞTRI.

În vechea paradigmă şi în trecut, oamenii au încercat să ”evolueze” spiritual în izolare, în retragere, în pădure sau în deşert, în mănăstire, templu sau în ashram Indian. Şi majoritatea oamenilor au descoperit că acest drum NU LI SE POTRIVEŞTE, că trec zeci de ani şi aşteptata ”iluminare” şi evoluţie NU SE ÎNTÂMPLĂ.

Că indiferent de unde se duc, unde se izolează, unde se ascund, se poartă cu ei, tot timpul, cu toată ”încărcătura” de gânduri, convingeri, emoţii şi energii preluate din social şi acumulate (depozitate) în propriul lor camp de energie.

Suntem colecţii ”umblătoare” din energiile celorlalţi. Departe de a fi noi înşine, fiecare dintre noi este ”o îmbârligătură” complicată din energiile celor cu care am interacţionat în trecut. Şi fiecare ”ghem de energie” care este corpul nostru, interacţionează cu alte ”ghemuri” de energii, care sunt corpurile celorlalţi.

A existat o vreme în care îmi plăcea să tricotez sau să croşetez. Şi îmi plăcea să văd cum din firele înşirate pe ghemuri apar haine, căciuli, şosete sau mănuşi.
Cele mai mari provocări le aveam atunci când lucram cu mai multe culori odată şi era nevoie să păstrez în ordine ghemurile de diferite culori, care interveneau în diferite momente, în modelele pe care le selectam. Când ghemurile se încurcau dura foarte mult până reuşeam să ”repar” încâlceala.

Aşa se întâmplă şi atunci când interacţionăm cu oamenii din jur. ”Ne încâlcim” propria energie cu a lor şi nu mai înţelegem nimic. Nici noi, nici ceilalţi. Şi fiecare dintre noi aşteaptă ca celălalt ”să repare” încâlceala şi să ”clarifice” situaţia.

Orice aşteptare exagerată duce la DEZAMĂGIRE ”normală”. Suntem permanent ”dezamăgiţi” de reacţiile celor din jurul nostru, care nu răspund aşa cum ne aşteptăm la tentativele noastre de contact, de comunicare, de interacţiune. Şi ne simţim RESPINŞI, RĂNIŢI, NE-apreciaţi, în ultimă instanţă NEIUBIŢI.

”Practica spirituală” cea mai puternică despre care am aflat (şi intenţionez să o aplic, pentru a-i observa direct rezultatele) este PRACTICA DE A NE TRATA PE NOI ÎNŞINE ŞI PE CEI DIN JURUL NOSTRU CU BUNĂTATE, BLÂNDEŢE ŞI IUBIRE.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata