Conferinţă de presă inedită: un jurnalist îi cântă „La mulţi ani” cancelarului Angela Merkel – VIDEO

Cancelarul german, Angela Merkel, care a împlinit joi, 17 iulie, 60 de ani, a primit numeroase urări cu această ocazie, unele mai tradiționale, altele mai originale. Printre acestea din urmă se numără și ideea unui jurnalist de a-i cânta ‘Happy birthday’ chiar în timpul unei conferințe de presă, relatează Huffington Post.

Evenimentul a avut loc la Bruxelles, la întâlnirea pe care doamna Merkel a avut-o cu ziariștii după un summit european extrem de important pentru viitorul Uniunii Europene. Nu cu mult timp înainte, cancelarul primise urări și cadouri de la ceilalți participanți la Consiliul European desfășurat miercuri seara la Bruxelles.

Cel care a intonat ‘Happy birthday’ a fost un jurnalist german, corespondent al ZDF în capitala Belgiei.

În Germania, împlinirea unei vârste rotunde este sărbătorită cu mult fast, prin urmare și Angela Merkel va avea parte joi de o seară specială, în compania a aproximativ o mie de invitați, la sediul formațiunii sale politice, Uniunea Creștin-Democrată (CDU). Cu toții vor avea plăcerea să asculte o conferință ținută de istoricul Jürgen Osterhammel.

Pentru bucuria publicului larg, o statuie din ceară care o reprezintă pe doamna Merkel zâmbitoare, într-un costum de culoare roz, alături de un tort aniversar, a fost amplasată în centrul Berlinului, lângă Poarta Brandenburg. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata