Constanţa: Gala „Zece oameni de valoare” a patentat criteriul meritocraţiei

Cei mai apreciați profesioniști constănțeni din domeniul academic, medicină, dezvoltarea societății, administrație, politică, lumea afacerilor, cultură și artă, sport, muzică- divertisment și presă au fost laureați, sâmbătă seara, 7 martie, ai galei anuale „Zece oameni de valoare”, desfășurată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

Evenimentul, organizat de Clubul ISIS cu sprijinul Spitalului Privat ISIS s-a derulat pe parcursul mai multor luni în cadrul campaniei de selectare și votare în sistem electronic a candidaților celei de-a cincea ediții a acestei veritabile gale a meritocrației profesionale, iar dintre cele două sute de personalități înscrise în cursa pentru adjudecarea titlurilor, doar zece au fost distinse cu placheta ‘Om de valoare’, pentru contribuția adusă la dezvoltarea Constanței.

Andreea Hahui, coordonatorul Campaniei Zece Oameni de Valoare, a declarat în deschiderea evenimentului că echipa de organizare a depus eforturi uriașe pentru a înlătura tentativele agresive de fraudare a softului și blocare a sistemului de vot electronic, iar voturile acordate în mod incorect au fost anulate. ‘O notă specială pentru această ediție aniversară a Galei Zece Oameni de Valoare o conferă secțiunea nou introdusă: ‘Voci de valoare’, în care acordăm dreptul tinerelor talente să se lanseze în fața unei săli cu spectatori și protagoniști de elită și în același timp să balanseze cu grație atmosfera sobră academic-elitistă, către divertismentul scenic interpretativ’, a subliniat Andreea Hahui.

Conform organizatorilor, premierea s-a realizat pe baza procesului de votare prin intermediul platformei: www.oamenidevaloare.ro, utilizatorii au avut posibilitatea de a propune în ultimele trei luni ale anului trecut și de a vota în perioada 6 ianuarie—28 februarie 2015 oamenii care și-au etalat valoarea în acțiuni întreprinse în favoarea comunității constănțene.

Anual, platforma dedicată acestui eveniment contorizează peste 75.000 de vizitatori, circa 1.000 de persoane iau parte la eveniment, iar peste 400.000 de telespectatori urmăresc gala în direct pe micile ecrane. Cei care au primit această recunoaștere a publicului la cea de-a V-a ediție sunt: MEDICINĂ Ramona și Ciprian Dârțan (Asociația B2B Special), ACADEMIC — Cristina Scupra, DEZVOLTAREA SOCIETĂȚII — Nina Ștefan, ADMINISTRAȚIE — Rodica Crăciun, POLITICĂ — Decebal Făgădău, LUMEA AFACERILOR — Liliana Cornilă, CULTURĂ-ARTĂ — Laura Ștefania Stroe (Asociația Wild Art), SPORT — Anca Surdu, MUZICĂ-DIVERTISMENT — Trupa 3 Sud-Est și MASS-MEDIA — Adina Popescu (InfopressTv).

Au mai fost decernate și cinci premii de excelență, de către organizatorii galei, pentru: Elif Memet — elevă, autoarea unui eseu premiat cu o excursie la Casa Albă, soprana Daniela Vlădescu — managerul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski, prof. dr. Monica Pop, prof. dr. Sorin Rugină — rectorul Universității Ovidius și premiul special al Galei Zece Oameni de Valoare acordat Colegiului Național de Arte Regina Maria, din Constanța.

Vocea de Valoare a Constanței, Georgiana Chiriță, a fost aleasă prin vot direct de către spectatorii din sală, ea fiind recompensată cu un premiu în valoare de 1000 de euro.

Inițiativa evenimentului îi aparține managerului spitalului privat ISIS, dr. Mohamed Zaher, și este organizat anual pe 7 martie, dată ce corespunde deschiderii primei unități spitalicești în regim privat din județul Constanța. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: constanta.ro.eventsdroid.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata