Constanţa: Ginerele lui Bercea Mondial, arestat preventiv pentru şantajarea lui Mircea Băsescu

Judecătorii Tribunalului Constanța au decis, vineri, 30 mai, la solicitarea procurorilor DNA, arestarea preventivă pentru 30 de zile a ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin, acuzat de șantajarea omului de afaceri Mircea Băsescu, fratele șefului statului.

În sala Tribunalului, la scurt după întrunirea completului de judecată, Marius Constantin a spus că nu se simte bine, un echipaj al ambulanței acordându-i îngrijirile necesare, fără să fi fost nevoie de transportarea acestuia la spital.

Fiica și ginerele lui Bercea Mondial sunt cercetați de procurorii DNA Constanța după ce au fost prinși în flagrant în timp ce-l șantajau pe Mircea Băsescu, amenințându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de corupție, dacă nu le va da suma de 280.000 de euro.

Potrivit avocatului lui Mircea Băsescu, Adrian Gheorghiță, flagrantul a fost realizat de procurorii anticorupție la biroul firmei clientului său din Portul Agigea.

Mircea Băsescu a menționat că nu poate face declarații pentru că nu dorește să perturbe ancheta DNA.

Soția acestuia, Doina Băsescu, a afirmat că, în pofida situației apărute, nu îi pare rău că au botezat-o, în 2010, pe nepoata lui Bercea Mondial.

Reprezentanții DNA-Serviciul teritorial Constanța au informat, vineri, printr-un comunicat remis presei, că au dispus reținerea pentru 24 ore, până în noaptea de vineri spre sâmbătă — ora 23,55, a lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă. În acest caz mai sunt cercetați pentru șantaj Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, și un minor în vârstă de 17 ani, împotriva acestora fiind luată măsura controlului judiciar.

„În ordonanța de reținere întocmită de procurori se arată că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass—media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințată și pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămată să dea suma de 280.000 euro”, se precizează în comunicatul DNA.

Constantin Marius a primit, joi, împreună cu celelalte două persoane, 10.000 euro de la persoana vătămată, procurorii realizând flagrantul, mai precizează sursa citată. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata