Constanţa: Navă sub pavilion unguresc scufundată pe Canalul Dunăre-Marea Neagră

Nava împingător Dunafoldvar, sub pavilion Ungaria, s-a scufundat sâmbătă, 5 aprilie, pe Canalul Dunăre-Marea Neagră la kilometrul 29+500, în zona localităţii Poarta Albă, după ce echipajele de pompieri, de pe apă şi mal, s-au luptat mai bine de 12 ore să stingă un incendiu ce izbucnise la bord, în timp ce vasul tranzita magistrala de navigaţie.

Aflat la faţa sinistrului, directorul executiv al Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CNACN) Constanţa, Daniel Georgescu, a declaratcă din corpul navei nu se mai vede decât cabina de comandă de pe castelul telescopic al vasului.

„Au fost mai bine de 12 ore de luptă colosală cu incendiul a pompierilor militari şi civili, dar, din păcate, după ce în primă fază se reuşise punerea sub control a focului focarul a reizbucnit sâmbătă şi deznodământul îl vedeţi, nava s-a scufundat, fără însă a se înregistra victime, accidente umane sau poluare cu hidrocarburi”, a declarat Georgescu.

Directorul executiv al CNACN a precizat că în zonă a fost instalată o reţea dublă de baraje Depol, flotante, pentru a împiedica scurgerea de hidrocarburi, nava având în tancurile de combustibil peste 90 de tone de motorină.

„Am început deja să pregătim operaţiunile de ranfluare a navei scufundate, care vor dura aproximativ două săptămâni, dar important este că în momentul de faţă canalul este navigabil, cei drept cu restricţii de trafic în zona sinistrului, unde se tranzitează pe un singur fir de navigaţie, în mod alternativ”, a explicat Georgescu.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata