Constanţa: Pe litoral petrecerile de 1 Mai încep din ajun

În deschiderea sezonului estival, operatorii din turism estimează că în stațiunile de pe litoral vor sosi peste 35.000 turiști pentru a-și petrece vacanța de 1 Mai pe plaje și în cluburi.

Potrivit reprezentanților Asociației Litoral Delta Dunării, evenimentele de agrement organizate de operatorii din turism și administrațiile locale vor debuta din seara de joi 30 aprilie cu petrecerile tematice din cluburi.

Astfel, în Mamaia, la Crema Summer Club vor fi prezenți în spectacole Gipsy Casual și Ionuț Galani, DJ Rynno, Mircea Zara, DJ Desyn Vibes și DJ Mekoo. Și clubul Cafe del Mar Mamaia se deschide pentru un nou sezon estival încă de joi seară. Aici, atmosfera va fi animată de DJ Adrian Eftimie. De asemenea, sunt organizate petreceri în cluburile și pe plajele Fratelli, Le Gaga, Bellagio, Ego, Harlequin, Luv, Oha Beach, Kudos beach, Princess, Papaya Beach, Rapana beach, Martinez, Tan Tan, Ammos Beach

În Mamaia Nord, în perioada 30 aprilie — 3 mai este programată o nouă ediție a Festivalului de muzică electronică Sunwaves, iar la Enigma Beach, în Mamaia, pe 1 Mai — Concert Skrillex și în seara următoare — The Mission 2nd of May cu: Luciano, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, EZIKIEL, Felipe Valenzuela, Gianni Callipari, Julietta.

Vineri, de 1 Mai, se organizează tradiționala Paradă rutieră a litoralului românesc, de la ora 16,00 la 19,00, pe traseul Mamaia—Telegondolă cu destinația Portul Tomis și retur. Cortegiul va reuni autobuze etajate, Carul alegoric al prietenilor Facebook, motocicletele Seawolves, autovehiculele Retromobil Club Constanța și mașinile de drift ale echipei Smart Driving Series. Partenerii Paradei Litoralului Românesc sunt: Seawolves Motorcycle Club România, Retromobil Club Constanța, Smart Driving Series, Clubul de dans sportiv Magic Star, Clubul prietenilor Tomiris și Regia Autonomă de Transport în Comun.

La Constanța, primăria dă foc la grătare … pentru pensionari. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana, administrația locală organizează picnicuri pentru pensionari, de 1 Mai, începând cu orele 11,00, în Parcul Casei de Cultură a Sindicatelor, în spațiul de joacă Țara Piticilor situat în Parcul de pe malul Lacului Tăbăcăriei și în Piața Farului. Primăria oferă mici, bere, băuturi răcoritoare și programe artistice susținute de formații de muzică populară.

La Năvodari, pe 1 Mai, în Tabăra Delfinul, primăria organizează evenimentul ‘Manifest — 1 Mai muncitoresc’, de la ora 11,00. Programul include: muzică patriotică cu Express Junior, Panoramik, Hai Noroc, Cornel de la Năvodari, Universalm, dansuri populare românești cu ansambluri de copii din Năvodari și bulgărești, prezentate de Ansamblul Casei de Cultură din localitatea General Toshevo-Bulgaria.

În Eforie Nord se remarcă un eveniment cu specific: „Sailors Open Day’ — oferit de Sail Adventure, club de evenimente nautice și școală de navigație în Marina Eforie. Sunt promise petreceri cu specific nautic, regate de agrement cu velierele clubului, degustare de vinuri, bucătărie mediteraneană, mult pește și fructe de mare și un concert Trupa Veche. În Eforie Sud, în Parcul Primăriei, este organizat în perioada 1—3 mai ‘Târgul colecționarilor Antică’.

La Mangalia, în perioada 30 aprilie — 3 mai se organizează cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional Crazy Salsa Fest, la Neptun.

Deschiderea oficială a sezonului va fi marcată de Caravana ‘Crazy Salsa Fest’ și ‘1 Mai Tunning Fest’, la care participă aproximativ 80 de mașini tunate, zeci de motoare și două tiruri, în care vor dansa iubitorii de muzică latino, vor defila din stațiunea Neptun până în Portul Turistic Mangalia. Mega-spectacolul de muzică și dans se va desfășura apoi în aer liber, pe scena plutitoare din zona Portului turistic Mangalia. Vor participa artiști din țară și străinătate și ansambluri de copii ale școlilor de dans din România, ce vor prezenta spectaculoase momente coregrafice. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului, pe scenă vor evolua peste 300 de dansatori.

Sunt programate spectacole, workshop-uri, petreceri dansante și competiții, cursuri de dans susținute de instructori renumiți din țară și din străinătate și cursuri de etichetă a dansului. Cunoscuții MC precum Wilmark, Briggite Christine Preda sau Justinian Radu vor fi gazdele spectacolelor pline de culoare și talent. La festivalul de salsa din acest an vor evolua și artiști internaționali precum: Amneris-USA, Bersy Cortez-Malaga, Spania, Domenico Cinisi-Italia, Ivana&Roberto-Italia, Tedy&Mitko-Bulgaria, Denitsa Skuleva-Bulgaria, Lunaticas-Grecia. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Noua Generație.

Și împătimiții de tuning și competiții auto vor avea parte de zile pline de distracție. În perioada 1-3 mai, la Mangalia, Asociația Autocustoms în colaborare cu Primăria Mangalia organizează evenimentul auto 1 Mai Tunning Fest, în Portul Turistic Mangalia. Anul acesta, organizatorii au în program concursuri de Car Audio, Tuning Auto & Moto, Drift, precum și demonstrații cu piloți profesioniști CNVC. Tot în ziua de 1 Mai, Corala Bărbătească ‘Armonia’ și Orchestra Folclorică ‘Muzica Divertis’ vor concerta la Casa de Cultură din Mangalia.

În comuna Limanu, pe malul lacului este organizată ce-a de-a doua petrecere tematică a sezonului, dedicată împătimiților de navigație, ‘Yacht Party’—Marina Limanu.

Vama Veche se remarcă cu un festival de artă și pescuit Fisheye Fest, în perioada 1-2 Mai.

Evenimentul promite o experiență cultural-alternativă ce asociază artele și tradiția pescuitului cu turismul cultural și cu istoria locală a sudului Dobrogei.

Organizatorii își doresc ca acest festival să reprezinte punctul de plecare în reconstrucția identității locale a zonei costiere sud dobrogene, în jurul comunităților locale de pescari și a patrimoniului cultural și natural inestimabil al zonei.

Muzica este oferită de: Alternosfera, ROA, Golan, Robin and the Backstabbers, Les Elephants Bizarres, Byron, Toulousse Lautrec, We Singing Colors, DJ K-LU și OK Corral. De asemenea, sunt promise proiecții de film, spectacole de teatru și artă contemporană. Tot în Vamă se pregătesc trei zile de rock and roll, în Iron City, pe plaja de la Terasa Corsarul. De 1 Mai, cei prezenți se vor distra cu cei de la FolkFrate, apoi va fi organizată o petrecere ce va ține până duminică. Și localul La Canapele din Vama Veche se alătură celor care celebrează 1 Mai cu trupele Timpuri Noi și Țapinarii. După concerte, petrecerea este asigurată de Dj Tony Neamțu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata