Constanţa: Turiştii pot vizita ambarcaţiunile Forţelor Navale pe 9 august – Ziua porţilor deschise în portul militar

Mii de turiști sunt așteptați în portul militar din Constanța pe 9 august, Ziua porților deschise, când pot fi vizitate navele militare ale Forțelor Navale Române.

Comandorul Mihai Panait a declarat joi, într-o conferință de presă organizată la Comandamentul Flotei cu prilejul manifestărilor organizate de Ziua Marinei, că în acest an sunt așteptați cel puțin la fel de mulți vizitatori în portul militar, ținând cont că, în 2013, peste 12.000 de persoane au vizitat navele militare cu ocazia zilei porților deschise.

„Cu prilejul Zilei Marinei Române, a devenit deja o tradiție ca marinarii militari să primească la ei acasă, în porturile militare, vizitatorii interesați de navele militare, de tehnica, armamentul și echipamentele de la bordul navelor”, a spus comandorul Mihai Panait.

Potrivit acestuia, turiștii vor putea vizita pe 9 august, între orele 9,00 și 17,00, navele militare maritime, fluviale, nava școală „Mircea”, care se va afla la terminalul pentru pasageri alături de velierul „Adornate”, precum și submarinul „Delfinul”.

Odată cu vizitarea navelor, turiștii vor putea asista la spectacole susținute de fanfara Forțelor Navale și diferite ansambluri artistice.

Tot sâmbătă, și în portul militar de la Mangalia, între orele 9,00 și 14,00, turiștii vor putea vizita o expoziție de nave, tehnică, armament și echipamente militare și vor putea participa la ateliere interactive de confecționat noduri marinărești și executat lucrări de matelotaj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata