Constantin (MADR): România are un potenţial în agricultură extrem de important pentru a produce biomasă

România are un potențial în agricultură extrem de important pentru a produce energie, pentru a produce biomasă, a declarat, miercuri, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la lansarea oficială a Asociației Române de Biomasă și Biogaz (ARBIO), precizând că pe primul loc să află deșeurile agricole.

„România are un potențial în agricultură extrem de important pentru a produce energie, pentru a produce biomasă și, pentru a nu spune doar vorbe, vreau să vă dau un exemplu despre cum este împărțit potențialul energetic național din biomasă: 15,5% reziduuri din exploatări forestiere și lemne de foc, 6,4% deșeuri de lemn, rumeguș și alte resturi de lemn, biogaz — 7,7%, deșeuri și reziduuri menajere urbane 7,2% și, cel mai important, deșeurile agricole rezultate din cereale, tulpini de porumb, resturi vegetale, viță de vie și altele — 63,2%”, a spus Daniel Constantin.

Acesta a subliniat că, dincolo de producerea de energie, cel mai important pentru domeniul agriculturii pentru a fi din ce în ce mai competitivi este să folosim mai multă energie regenerabilă pentru a reduce costurile de producție.

„România a devenit o țară cu un potențial agricol foarte important, produce din ce în ce mai mult, dar cred că, pentru a fi și mai competitivi, trebuie să folosim mai multă energie regenerabilă, astfel încât costul de producție să fie mai redus”, a declarat Constantin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata