Constantin Stroe: Autostrada Piteşti-Sibiu este un obiectiv de interes naţional

Segmentul de autostradă dintre Pitești și Sibiu reprezintă un obiectiv de interes național absolut necesar pentru transportul de mărfuri, nu doar o facilitate pentru Dacia, a afirmat joi președintele Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Constantin Stroe, fost director general al uzinei de la Mioveni.

„Nu cer autostradă pentru mine, nu mă interesează pentru mine, mă interesează pentru tineri, pentru țară. Și nu cer autostradă pentru Renault, pentru Dacia, este în interes național. Transportul comercial, de luni până vineri, se face pe Valea Oltului. Cu ce viteză? Cu viteză comercială de 32-35 de kilometri pe oră? Aia nu e performanță”, a declarat Stroe, după festivitățile prilejuite de aniversarea a 10 ani de la deschiderea Centrului Internațional Logistic (AILN) al Dacia de la Mioveni.

El îi spusese anterior deputatului PSD Mircea Drăghici, consilier onorific al premierului Victor Ponta pe probleme legate de industria auto și transporturi, că va relua în spațiul public, de câte ori va considera necesar, subiectul autostrăzii Pitești-Sibiu.

„Domnule consilier Drăghici, de mine nu scăpați până nu merg pe autostradă de la Pitești la Sibiu. Și vă blestem să mergeți, am fost săptămâna trecută, să prindeți un convoi de camioane cum am prins eu și să pierdeți o oră și jumătate în plus. (…) Vă urez ca nu numai peste zece ani, peste o sută să lăsați în urmă ceva”, a spus Constantin Stroe.

Deputatul Mircea Drăghici a transmis mesajul lui Victor Ponta, în care se sublinia, printre altele, faptul că premierul susține în continuare realizarea cu prioritate a autostrăzii Pitești-Sibiu. „Autostrada Pitești-Sibiu este pe locul întâi în Master-Planul de Transport. Știu că au fost unele îngrijorări ale angajaților, că reprezentanți ai conducerii Dacia Renault au transmis anumite semnale. Eu (…) susțin în continuare autostrada Pitești-Sibiu”, se preciza în mesajul premierului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata