Consulul general al SUA: Participarea la Loteria Vizelor e simplă, nu e nevoie de intermediari

Consulul general al Ambasadei SUA la București, Daniel Perrone, avertizează asupra pericolului reprezentat de escrocheriile cărora le cad victime unii participanți la Loteria Vizelor și îi sfătuiește pe aceștia să nu apeleze la intermediari întrucât „procesul este simplu și clar”.

„Înscrierea în Loteria Vizelor este gratuită. Numai cei care vor fi selecționați pentru interviul de viză vor trebui să plătească o taxă de solicitare a vizei. Orice persoană care are diplomă de bacalaureat sau o anumită meserie care se califică poate să participe, inclusiv cei care nu au rude în Statele Unite.

Câștigătorii Loteriei Vizelor pot să își aducă în SUA soțiile sau soții și copiii necăsătoriți, cu vârsta sub 21 de ani. Se acceptă numai o singură înscriere de persoană în fiecare an. Este important să știți — înscrierile multiple mereu vor fi descalificate. Procesul este simplu și clar. Rețineți vă rog, nu este nevoie de intermediari. Chiar nu trebuie nici să ascultați, nici să folosiți intermediari”, susține diplomatul american, într-un comunicat remis vineri .

El amintește că înscrierile pentru programul Loteria Vizelor 2017 se acceptă, în acest an, între 1 octombrie și 3 noiembrie, iar singurul mod de a participa este online, prin pagina oficială a programului.

Potrivit lui Daniel Perrone, programul Diversity Visa, cunoscut și sub numele de Loteria Vizelor, a început în urmă cu 20 de ani și pune anual la dispoziție până la 50.000 de vize de imigrare, selectate prin tragere la sorți dintre toate înscrierile participanților din țări cu rata mică de imigrare în Statele Unite.

„Programul continuă să fie o oportunitate pentru dumneavoastră, cetățenii români, să vă calificați pentru rezidență permanentă în Statele Unite. Cu alte cuvinte, programul Loteria Vizelor vă dă posibilitatea legală să locuiți și să lucrați permanent în SUA”, adaugă oficialul american. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata