Conturi de Twitter piratate ale presei americane anunţă al treilea război mondial

Pirați cibernetici au preluat temporar controlul vineri, 16 ianuarie, asupra conturilor de Twitter ale mai multor mass-media americane și au publicat false mesaje potrivit cărora Papa Francisc a anunțat declanșarea celui de-al treilea război mondial sau incidente armate între Statele Unite și China, relatează AFP.

Contul agenției de presă United Press International (UPI) a informat că Papa a afirmat că ‘al treilea război mondial a început’, în timp ce cotidianul New York Post a scris pe contul său, printre altele, că portavionul USS George Washington a căzut țintă rachetelor chineze.

Un oficial al Pentagonului a ținut să precizeze că mesajul referitor la ostilitățile cu China este ‘eronat’.

Ulterior, mesajele au fost șterse de pe Twitter.

Ziarul, proprietate a grupului News Corp condus de Rupert Murdoch, a menționat: ‘Contul nostru de pe Twitter a fost piratat pentru scurtă vreme, iar în prezent desfășurăm o anchetă’

Alte mesaje false au anunțat convocarea de către președinta Rezervei Federale (Fed), Janet Yellen, a unei reuniuni de urgență, pentru a fixa o dobândă de referință negativă. Un alt mesaj adăuga că patronul Bank of America a lansat un apel la calm, dând asigurări că o astfel de acțiune a Fed nu va avea impact asupra conturilor de economii.

În cursul ultimilor doi ani, mai multe conturi de Twitter au fost piratate, inclusiv cel al agenției France Presse și al BBC.

Pe de altă parte, un grup care ține de organizația Statul Islamic (SI) a piratat luni conturile de pe YouTube și Twitter ale Comandamentului american în Orientul Mijlociu (CENTCOM), de unde a difuzat documente confidențiale ale armatei americane, printre care și adresele persoanele ale ofițerilor.

La scurt timp, Pentagonul a informat că că nicio informație clasificată nu a fost difuzată pe internet, amintește AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata