Coreea de Sud: Cercetătorii au descoperit o modalitate de a transforma mucurile de ţigară într-un material capabil să stocheze energie

Oamenii de știință din Coreea de Sud susțin că au descoperit o modalitate de a transforma mucurile de țigară într-un material capabil să stocheze energie care ar putea fi apoi folosită în nenumărate scopuri, de la încărcarea telefoanelor mobile până la alimentarea automobilelor electrice, relatează miercuri Reuters.

Într-un studiu publicat, marți, în revista Nanotechnology, cercetătorii de la Universitatea Națională din Seul au prezentat modul în care au transformat filtrele uzate, realizate în principal din fibre de acetat de celuloză și considerate toxice și poluante atunci când sunt aruncate.

„Studiul nostru a arătat că filtrele de țigări uzate pot fi transformate într-un material pe bază de carbon, de înaltă calitate, utilizând un proces simplu, într-o singură etapă, care oferă în același timp o soluție ecologică pentru îndeplinirea cerințelor energetice ale societății”, a declarat profesorul și coautorul studiului Jongheop Yi.

Rezultatul final este un așa-numit „supercondensator”, despre care oamenii de știință susțin că stochează mai multă energie, se încarcă mai repede și durează mai mult decât alternativele obișnuite. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata