Corlăţean: Odată ce am intrat în NATO, românii nu au de ce să-şi facă preocupări legate de securitatea naţională

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a declarat că cetăţenii nu au de ce să-şi facă preocupări legate de securitatea naţională din moment ce România este membră a Alianţei Nord-Atlantice.

„România este membră a Alianţei Nord-Atlantice, suntem în interiorul NATO, securitatea ne este garantată, deci în mod direct românii nu au de ce să-şi facă preocupări legate de securitatea noastră naţională, dar este adevărat că ceea ce se întâmplă foarte aproape de noi are o influenţă foarte serioasă”, a spus Corlăţean, duminică, la Antena 3.

El a arătat că nu se prevede, însă, un risc de ameninţare directă la adresa României.”Alianţa a fost obligată să întrerupă aceste formule de cooperare (cu Rusia — n.r.) spunând în acelaşi timp că da, trebuie să reafirmăm, să întărim încrederea statelor aflate pe frontiera estică a NATO (…) prin redeplasarea unor capacităţi militare în această zonă. Nu înseamnă că noi prevedem un risc direct de ameninţare directă la adresa noastră, dar este în mod necesar un gest şi cu valoare simbolistică, dar şi unul complet militar de a reconsolida încrederea propriilor cetăţeni că nimic nu se va întâmpla în ceea ce ne priveşte odată ce am intrat în Alianţa Nord-Atlantică”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata