Corpul de control al premierului verifică documente legate de construirea Cluj Arena

Corpul de control al premierului Victor Ponta efectuează în aceste zile o verificare la Consiliul Județean Cluj privind construcția Cluj Arena și modul în care au fost cheltuiți cei 60 de milioane de lei alocați de Guvern în urmă cu patru ani pentru realizarea acestui proiect.

Potrivit vicepreședintelui CJ Cluj, Vakar Istvan, cei doi membri ai echipei de control au primit marți acces la toate documentele pe care le-au cerut. Ei verifică o serie de acte care se referă la modul în care a fost cheltuită suma de 60 de milioane de lei pe care Guvernul a alocat-o pentru proiectul Cluj Arena în 2010.

„La finalul anului 2010, printr-o hotărâre de guvern a fost alocată suma de 60 de milioane de lei pentru obiectivul Cluj Arena. Corpul de control al premierului efectuează acum o verificare a destinației banilor și a felului în care s-au cheltuit banii. I-am primit, le-am pus la dispoziție o încăpere și actele pe care le-au cerut”, a declarat, vicepreședintele Vakar Istvan.

Acesta a spus că de obicei un asemenea control se anunță cu patru-cinci zile înainte, dar de data aceasta, a fost într-adevăr o surpriză faptul că nu s-a știut de verificare până în momentul venirii membrilor echipei de la București.

„Eu sunt convins că toate sunt în regulă. Oricum, dânșii decid. Este interesant într-adevăr că nu a fost anunțat controlul, dar pentru noi nu e nicio problemă”, a mai spus vicepreședintele CJ Cluj.

Construirea stadionului Cluj Arena a început în 2009, iar inaugurarea a avut loc în 1 octombrie 2011 în prezența premierului de atunci, Emil Boc, a ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea și a președintelui CJ Cluj, Alin Tișe. Proiectul a avut o valoare de 44 de milioane de euro.

Cluj Arena are 30.335 de locuri, dintre care 32 de locuri pentru persoane cu dizabilități locomotorii. Stadionul dispune de o pistă de atletism cu 8 culoare și de încă o pistă amenajată sub tribune, cu 4 culoare și de 80 de metri lungime.

Arena are de asemenea și două tabele electronice de 60 mp, 303 locuri de parcare la subsol, 102 camere de supraveghere, o instalație de iluminare nocturnă cu patru trepte și putere de până la 3.000 de lucși.

Proiectul a fost realizat astfel încât stadionul să corespundă celor mai noi standarde, de la acel moment, ale UEFA și FIFA. Cluj Arena a fost construit pe locul fostului stadion „Ion Moina”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata