Cosmetice româneşti, exportate în Ungaria, Canada, Liban sau Azerbaijan

Un producător român de cosmetice, care exportă în ţări precum Liban, Germania, Azerbaijan sau Canada, se extinde şi pe piaţa din Ungaria.

Înfiinţată în 1991, la Cluj-Napoca, ca o afacere de familie, compania românească de produse cosmetice înregistra anul trecut o cifră de afaceri de 1,6 milioane de euro, scrie yahoonews.ro.

Acum, reprezentanţii Cosmetic Plant îşi propun să crească exporturile prin extinderea pe piaţa din Ungaria.

Susana Laszlo, directorul general al companiei, a declarat că  alegerea pieţei din Ungaria pentru intensificarea exporturilor a fost determinată cu precădere de poziţionarea geografică, fiind cea mai apropiată zonă de unitatea de producţie de la Cluj-Napoca.

„Ungaria se alătură, în acest fel, celorlalte opt pieţe pe care deja exportăm produsele noastre: Canada, Grecia, Italia, Germania, Liban, Emiratele Arabe Unite, Azerbaijan şi Austria”, a mai spus reprezentanta companiei, prin intermediul unui comunicat.

Pentru a intra pe piaţa din Ungaria, compania şi-a adaptat ambalajele, textele fiind scrise şi în limba maghiară şi  a lansat  şi un site de prezentare, special pentru această zonă.

În ceea ce priveşte piaţa din Ungaria, Susana Laszlo a spus că aici, consumatorii sunt interesaţi de produse cu ingrediente care pe piaţa din România nu sunt la fel de cerute.

De exemplu, din categoria produselor cu ingrediente clasice, cele pe bază de măceşe se află pe primele locuri, faţă de România, unde cele pe bază de gălbenele şi cătină conduc clasamentul. În topul preferinţelor clientelor din Ungaria se mai află şi produsele pe bază de argan.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata