Cotovelea (MSI): IT&C reprezintă cea mai mare posibilitate de dezvoltare a competitivităţii economice şi a mediului de afaceri

Ministrul pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, consideră că domeniul IT&C reprezintă cea mai mare posibilitate de dezvoltare a competitivităţii economice şi a mediului de afaceri.

” IT&C reprezintă, din punctul meu de vedere, cea mai mare posibilitate de dezvoltare a competitivităţii la nivelul statului român, a competitivităţii economice şi a mediului de afaceri. Și aici nu suntem deloc indiferenţi şi mediul de afaceri vreau să ia în considerare că acest minister este principalul susţinător al politicilor publice, care pot să consolideze mediul de afaceri. Cu cât acesta este mai dezvoltat, cu atât încasările şi competitivitatea sunt mai ridicate. Această schimbare de miniştri, de linie ca la hochei, nu va aduce nimic fundamental diferit faţă de ceea ce a făcut ministrul Nica”, a declarat, joi, noul ministru pentru Societatea Informaţională, Alexandru-Răzvan Cotovelea, la preluarea mandatului.

Acesta a precizat că ştie foarte multe elemente ce ţin de funcţionarea acestui domeniu şi că va continua proiectele lansate de fostul ministru Dan Nica.

„Știu foarte multe elemente ce ţin de funcţionarea acestui domeniu şi a acestui minister, pentru că am fost coordonatorul naţional al asistenţei de pre-aderare şi am avut privilegiul, din 1999 şi până în 2011, să mă ocup de acest domeniu important. Proiectele lansate de ministrul Nica contribuie major la dezvoltarea sectorului IT în România şi avem de gând să le continuăm. Având în vedere rezultatele din acest minister, pentru mine personal este o provocare. Aş dori să continui cu întreaga echipă şi să mergem în aceeaşi linie”, a spus Cotovelea.

Fostul ministru pentru Societatea Informaţională Dan Nica a susţinut, joi, o conferinţă de presă de bilanţ, la final de mandat, şi a semnat documentele de predare-primire cu actualul ministru al Societăţii Informaţionale, Alexandru-Răzvan Cotovelea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata