Covasna: Apă minerală cu fibre, produsă în premieră europeană la Vâlcele

15

O firmă din judeţul Covasna a lansat pe piaţă, în premieră europeană, o băutură răcoritoare ce conţine apă minerală din zona Vâlcele şi fibre aglutenice extrase din rădăcină de cicoare.

Managerul firmei Wega Invest, Silviu Manole a declarat luni că această băutură este recomandată persoanelor cu intoleranţă la gluten, dar şi celor care au adoptat un stil de viaţă sănătos, precizând că apa minerală cu fibre duce la scăderea trigliceridelor, a colesterolului, a zahărului din sânge şi măreşte viteza tranzitului intestinal. Potrivit acestuia, cercetările pentru realizarea produsului au durat timp de doi ani şi s-au finalizat cu brevet de invenţie, firma având asigurată proprietatea intelectuală atât asupra produsului, cât şi a procedeului.

‘Apa minerală cu fibre este primul produs de acest fel obţinut în Europa (…) Conţine fibre aglutenice extrase din rădăcină de cicoare, combinate cu apă minerală de Vâlcele, bogată în minerale (…) E importantă această combinaţie pentru că una dintre cele mai mari probleme a bolnavilor de celiachie, a celor cu intoleranţă la gluten e că sunt demineralizaţi, iar ei sunt clienţi aproape siguri, pe segmentul de vârstă 30-40 de ani, ai cancerului de colon (…) Produsul vine să acopere o nişă comercială, dar şi să prevină această maladie teribilă, pentru că cine consumă zilnic fibre e ferit de aceste afecţiuni’, a declarat Silviu Manole.

Apa minerală cu fibre se vinde numai la Sfântu Gheorghe în cantităţi foarte mici, a spus Silviu Manole, precizând că doreşte să construiască o nouă unitate de producţie şi să mărească vânzările.

‘Acum căutăm surse de finanţare pentru a construi o unitate de producţie nouă, pentru că există un potenţial fantastic având în vedere că în Europa nimeni nu produce aşa ceva’, a mai spus Manole.

Potrivit acestuia şi apa minerală de Vâlcele, care un bogat conţinutul de magneziu, se vinde foarte bine deoarece este un excelent remediu împotriva stresului, dar se recomandă şi bolnavilor de ulcer sau osteoporoză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata