Covasna: Şapte obiective turistice, realizate în staţiunea Şugaş-Băi printr-un proiect în valoare de 6,6 milioane de lei

Șapte obiective turistice, printre care un teren de minigolf, unul de sporturi extreme și o bază de tratament, au fost realizate în stațiunea Șugaș-Băi printr-un proiect finanțat cu 6,6 milioane de lei din fonduri europene și din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe.

Viceprimarul Sztakics Eva a declarat luni, că lucrările începute în toamna anului 2011 se apropie de finalizare, iar investițiile realizate aici au transformat complet înfățișarea acestei mici stațiuni aflate la numai zece kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe.

‘La sfârșitul lunii septembrie, vom termina toate lucrările, au mai rămas foarte puține de făcut. Valoarea totală a proiectului a fost de 6,6 milioane de lei, iar o sumă substanțială, 3,7 milioane de lei, a fost asigurată de municipalitate, deoarece aceste obiective sunt generatoare de profit, iar în acest caz cel puțin 50% din cheltuielile eligibile trebuie suportate de beneficiar’, a declarat Sztakics Eva.

Din acești bani s-au realizat un teren de minigolf cu 18 piste, un teren de tenis, precum și un teren pentru sporturi extreme, care cuprinde o rampă de racing pentru cicliști, o plasă pentru cățărat, o trambulină pentru copii, un cablu de acrobație și un teren artificial de escaladă.

De asemenea, au fost refăcute mofeta și bazinul în aer liber, a fost reabilitată și extinsă baza de tratament, care a fost dotată cu băi galvanice, aparate de kinetoterapie, electroterapie, magnetodoaflux, masaj, hidromasaj și saună, iar în clădirea fostului restaurant a fost amenajat un spațiu de agrement cu mese de tenis, aparate fitness și diverse jocuri recreative.

Viceprimarul Tischler Ferenc a precizat că ultimele două obiective vor fi introduse în scurt timp în circuitul turistic, după ce va fi angajat personalul necesar. El a menționat că întreaga bază de agrement a stațiunii, care mai include două pârtii de schi și un parc aventura, vor fi administrate de o firmă înființată de Primărie.

‘Primăria nu poate face angajări, de aceea am înființat o firmă care va prelua toate obiectivele de la Șugaș-Băi și va putea angaja personalul necesar (…)O lună de zile vor mai funcționa obiectivele de vară, deci până în octombrie, apoi le vom închide și vom începe pregătirile la pârtiile de schi pentru sezonul de iarnă’, a declarat Tischler Ferenc.

Stațiunea Șugaș-Băi a fost gândită, în principal, ca o bază de agrement pentru locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe și zonele limitrofe, neexistând foarte multe locuri de cazare pentru turiști. Anul trecut, aici a fost deschis și un centru spa cu două bazine, unul cu apă rece și unul cu apă caldă, băi turcești, saune finlandeze și o sală de fitness, construit din fonduri europene prin proiectul ‘Drumul apelor minerale’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata