Creşterea accizei la motorină va fi compensată parţial pentru fermieri, spune ministrul Agriculturii

Vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a declarat vineri, 28 martie, la Braşov că statul va compensa parţial creşterea accizei la motorina folosită de fermieri, prin urmare speră că această creştere să nu aibă un impact semnificativ asupra preţurilor produselor agricole.

„Pentru motorină, prin ajutorul de stat pe care îl acordăm, noi sprijinim diferenţa de acciză. Dacă acciza creşte, subvenţionarea diferenţei automat creşte. Deci sprijinul pentru acciză pe care îl plătim va creşte odată cu creşterea accizei. Cu toate astea, însă, va fi un cost suplimentar şi trebuie să îl conştientizăm, dar eu sper ca el să nu fie transpus în ceea ce înseamnă costul de producţie şi să nu aibă un impact atât de nefavorabil (…) Aceasta este măsura de sprijin pe care o avem la dispoziţie şi este deja notificată ca şi ajutor de stat”, a subliniat Daniel Constantin.

Declaraţia a fost făcută la finalul conferinţei regionale organizate de Ministerul Agriculturii pentru prezentarea priorităţilor României în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Gigel spune

    Nea Daniel ! Crezi matale ca mai sunt multi fraieri care sa mai creada gogosile politicienilor ? Pai fii convins ca si cel mai mic cent care vine in plus la carburanti ( ca la orice care inseamna costuri pentru productie ) , se duce in pretul de la raft sau din piata . Basca ceva mai mult pentru ca apare o oportunitate psihologica pe care am probat-o in timp . Treaba este ca nu va mai raman bani suficienti pentru investitii , chipurile , de unde o parte se intorc la portofel cu titlu de comision . Nu sunteti mai brezi decat ceilalti .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata