Crin Antonescu: Victor Ponta, ai să îl regreţi pe Băsescu; dacă ajung preşedinte, eu nu fac pact de coabitare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat duminică, 27 aprilie, la Ploieşti, că dacă liberalii vor obţine un scor de peste 20% la alegerile europarlamentare atunci premierul Victor Ponta îl va „regreta” pe actualul şef al statului, Traian Băsescu, în condiţiile în care, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, liderul liberalilor nu va încheia un pact de coabitare.

„Dacă luăm peste 20%, tot acest circ pe care îl fac acum pesediştii şi cu acoliţii lor se va transforma într-o chestiune tristă pentru ei. (…) Vom avea alegeri prezidenţiale, vom avea un preşedinte liberal şi, sperând să fiu acel preşedinte liberal, îi spun lui Victor Ponta de pe acum: ‘Ai simţit ceva. Ai să îl regreţi pe Băsescu. O să îl regreţi dintr-un singur motiv, acela că eu, dacă ajung preşedinte, nu fac pact de coabitare pentru că mie îmi ajunge Constituţia, îmi ajung legile ţări şi îmi ajunge votul pe care oamenii trebuie să mi-l dea ca să ajung preşedinte. Nu am nevoie de coabitări, de baroni, nu am nevoie de Ghiţă (Sebastian Ghiţă — n.r.)”, a afirmat Antonescu în discursul susţinut cu ocazia lansării candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare.

El a spus că, într-un astfel de scenariu, actualul premier Victor Ponta nu ar mai avea loc în viitorul guvern.

„Se mai întâmplă ceva. Va exista o altă majoritate în Parlament, ca atare un alt guvern care nu îl va mai cuprinde pe domnul Ponta”, a susţinut Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, PNL are şansa de a fi alternativa României la PSD pentru următorii ani.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a participat duminică la evenimentul de lansare a candidaţilor partidului la alegerile europarlamentare pentru zona Muntenia, care a avut loc la Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata