CSAT: Criza din Ucraina afectează domenii de interes strategic ale României

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) au analizat, marți, consecințele crizei din Ucraina, concluzionând că „aceasta afectează domenii de interes strategic ale României”.

„În ceea ce privește evaluarea consecințelor crizei din Ucraina, membrii Consiliului au concluzionat că aceasta afectează domenii de interes strategic ale României, precum securitatea maritimă și aeriană, economică, amenințări asimetrice, dar și dimensiunea politică a relațiilor României cu statele din regiune, pe de o parte, și cu Rusia, pe de alta”, arată Administrația Prezidențială, într-un comunicat difuzat marți, după ședința CSAT.

Totodată, membrii Consiliului au concluzionat că, pentru România, devin prioritare atât consolidarea mijloacelor proprii de apărare, cât și a celor de politică externă — creșterea eficienței raporturilor cu statele UE/NATO, susținerea parcursului european al Republicii Moldova și crearea unui cadru propice pentru consolidarea dialogului cu Kievul.

Administrația Prezidențială arată că actualizarea Planului de mobilizare a economiei naționale pentru apărare a reprezentat o altă temă analizată și aprobată de către membrii Consiliului, aceasta în contextul solicitărilor formulate de către forțele din cadrul sistemului național de apărare.

O primă temă dezbătută de către Consiliu a reprezentat-o analiza măsurilor adoptate de către România în vederea punerii în aplicare a regimurilor de sancțiuni instituite pe plan internațional în perioada octombrie 2013 — septembrie 2014, constatându-se că instituțiile românești au pus în aplicare, în perioada de referință, aceste sancțiuni prin efectul legii-cadru și al reglementărilor sectoriale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata