Cum au devenit ŢIGANII ROMI… Autorii acestei operaţiuni şi ai confuziei internaţionale dintre români şi romi: evreul Petre Roman Neulander si George Sörös – americanul evreu de origine maghiară, „prieten” al românilor de pretutindeni

Iata cum de ceea ce eram noi acuzati – ca vrem sa asimilam tiganii – ni se intampla noua azi, la nivel european, prin intermediul mass media, care deja ne-a asimilat “romilor”.

Prezentăm mai jos Memorandumul care a făcut ca această confuzie să se perpetueze până la identificarea românilor cu romii, indiferent dacă aceştia provin din Rusia, Bulgaria, Ungaria sau fosta Iugoslavie.

Memorandumul prin care Petre Roman a transformat românii în romi pe plan internaţional

„Ministerul Afacerilor Externe al României
Nr. D2 / 1094 29.02.2000
Domnului Mugur Isărescu,
Prim-ministru al Guvernului României
Memorandum

De la: Petre Roman, ministru de stat,
Ministrul Afacerilor Externe

Tema: Termenii folosiţi pentru denumirea etniei romilor/ţiganilor

În ultima perioadă, Ministerul Afacerilor Externe a fost confruntat cu o veritabilă campanie declanşată de unele asociaţii de romi pentru reconsiderarea oficială a poziţiei sale în privinţa recomandării pe care a făcut-o prin Memorandumul MAE nr. H03/169, din 31 ianuarie 1995, către primul-ministru, pentru utilizarea, în documentele oficiale, a termenului de «ţigan» în detrimentul celui de «rom», care de-abia începuse să se impună.

Preocuparea pentru acest Memorandum a fost manifestată şi de mediile internaţionale. Reprezentanţi ai Consiliului Europei, ai Înaltului Comisar al OSCE pentru Minorităţi Naţionale, precum şi ai organizaţiilor neguvernamentale internaţionale militante pentru drepturile omului au făcut referire, în discuţiile lor cu autorităţile române, la acest document. (…)

Având în vedere cele de mai sus, propunem folosirea, cu precădere, a termenului rrom în corespondenţa MAE, în paralel cu formulele alternative menţionate mai sus (Roma/Gypsies, Roms/Tsiganes, Roma and Sinti) în corespondenţă cu organizaţiile internaţionale care le utilizează.
Această propunere:

– răspunde presiunii exercitate de majoritatea asociaţiilor romilor din România pentru anularea Memorandumului – H(03)169/1995, contribuind la «stingerea» unui conflict artificial şi, mai mult, la construirea unor relaţii, pe baze parteneriale, cu ONG-urile care reprezintă această comunitate etnică;

– este rezultatul consultărilor dintre MAE şi o serie de specialişti în domeniu, organizaţii internaţionale (Consiliul Europei şi OSCE), instituţii naţionale (Departamentul pentru Protecţia Minorităţilor Naţionale, Ministerul Educaţiei Naţionale, Avocatul Poporului) şi asociaţii ale rromilor.

Semnat: Petre Roman
Ministrul de Externe al României“.

Un articol de Victor Roncea

Iată cum sunt prezentaţi românii într-un clip muzical spaniol… O batjocură totală! Mulţumim Petre Roman, Mulţumim Ion Iliescu, Mulţumim George Soros. V-aţi făcut bine treaba!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata