Cum ne comportăm la coafor

Vizita la coafor este una dintre activitățile destul de frecvente ale oricărei femei, fie că își vopsește, tunde sau coafează părul. O regulă care trebuie respectată este aceea de a face din timp o programare și de a respecta ora programării. Ideal este să ajungeți mai devreme cu 10 minute, la sosire salutând personalul salonului.

În cazul în care trebuie să mergeți la coafor urgent, din cauza unei situații neprevăzute, veți aștepta până când va veni rândul dumneavoastră, prioritate având programările.

În cazul în care nu aveți un salon la care mergeți în mod obișnuit, cel mai bine e să cereți sfatul unei prietene, pentru că alegerea unui salon sau a unui stilist la întâmplare poate aduce surprize nu întotdeauna plăcute.

Dacă sunteți o clientă obișnuită a salonului și aveți un stilist care vă cunoaște preferințele, nu mai e nevoie să spuneți de fiecare dată ce doriți. Dacă mergeți însă pentru prima oară la un stilist, este important să îi explicați foarte clar ce culoare/nuanță doriți în cazul în care vă vopsiți părul, ce tunsoare alegeți (o fotografie este mereu binevenită pentru a explica cum vreți să vă tundă) sau ce alegeți pentru coafarea părului — perie, placă, bigudiuri.

În cazul în care doriți o schimbare de look și încercați o nouă tunsoare, puteți discuta cu stilistul despre felul în care vă puteți coafa/aranja părul ulterior.

Dacă aveți o programare și programul nu vă mai permite să ajungeți la salonul de coafură, politicos este să dați telefon și să anulați programarea.

Se pot lega conversații atât cu stilistul cât și cu personalul, în cazul în care cunoașteți salonul de mai mult timp. Însă discuțiile vor avea ca subiect părul dumneavoastră, nu alte subiecte personale. Salonul de coafură este un spațiu public unde nu e bine să povestiți toate noutățile din viața personală, chiar dacă vă cunoașteți de multă vreme cu stilistul.

Dacă este ceva care vă nemulțumește la noua tunsoare sau coafură e bine să-i spuneți stilistului, pentru a remedia acolo, pe loc, nemulțumirea.

După ce veți plăti serviciile de care ați beneficiat, nu e nepoliticos să-i lăsați stilistului așa numitul bacșiș. Nu trebuie să exagerați cu suma lăsată drept bacșiș, de obicei este 10-15% din valoarea bonului achitat.

La plecare este politicos să mulțumiți stilistului și să vă luați rămas bun de la personal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata