Curcumina din turmeric distruge celulele canceroase

Turmericul (Curcuma longa) este o plantă din familia zingiberacea. Această plantă este foarte mult utilizată în gastronomia indiană. Pulberea de turmeric este unul din ingredientele binecunoscutului amestec de condimente indiene numit curry şi oferă acestuia o culoare galben intens, caracteristică.

  • Efectul anticancer al turmericului

Turmericul este probabil cel mai bun aliment anticancer care există.  Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabilă să inhibe creşterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, sân, colon, ficat, plămâni, pancreas, stomac, vezică, etc).

De asemenea, curcumina:

1. Stopează dezvoltarea metastazelor, induce autoliza celulelor tumorale (distrugerea celulelor canceroase);

2. Reduce inflamaţia peritumorală şi inhibă factorul NF-kappaB, cel care protejează celulele tumorale de mecanismele sistemului imunitar pentru a le elimina;

3. Are un puternic efect antioxidant;

4. Protejează mucoasele, ficatul şi rinichii de efectele secundare ale chimioterapiei şi radioterapiei;

5. Datorită faptului că este un puternic antiinflamator, curcumina este utilă pentru tratarea durerii şi bolilor inflamatorii precum: artrită, artroză, boala periodontală, etc.;

6. Previne bolile cardiovasculare;

7. Previne bolile Parkinson şi Alzheimer;

8. Este utilă pentru tratarea bolilor gastrointestinale, precum fibroza hepatică şi boala inflamatorie intestinală.

  • Cum se poate consuma turmericul?

Ideal este să se consume cel puţin 5 grame de turmeric zilnic (o jumătate de linguriţă), însă pentru a fi absorbit la nivel intestinal, pulberea de turmeric trebuie să se amestece cu puţin piper negru şi ulei extravirgin de măsline. Eficienţa sa este amplificată de asemenea dacă se consumă cu genisteina prezentă în soia, în sucul de citrice şi cu ceai verde.

  • Uzul culinar al turmericului

Pulberea de turmeric poate fi adăugată la diverse preparate: supe, tocăniţe, orez, sucuri din legume, salate, etc. Este ideal să se prepare o infuzie cu ceai verde, piper, turmeric şi câteva picături de suc de lămâie.

Curcumina poate interacţiona cu medicamentele anticoagulante orale şi antiplachetare.

  • Curcumina are o puternică activitate anti-cancer

Cancerul este una din principalele cauze de deces din lume. Ce s-ar întâmpla însă dacă ar exista un remediu natural şi sigur care ar putea funcţiona pentru aproape toate tipurile de cancer?

Conform doctorului William LaValley, care s-a focalizat în majoritatea lucrărilor sale clinice pe tratarea cancerului, curcumina – ingredientul activ din turmeric şi pigmentul care îi oferă turmericului culoarea specifică galben-portocaliu, ar putea îndeplini cu succes aceste deziderate. Curcumina este un compus natural care a fost investigat pe larg şi s-a descoperită că are numeroase aplicaţii în domeniul sănătăţii.

Dr. LaValley a studiat medicina generală, însă şi-a dedicat o mare parte din timp pentru a cerceta modalităţile biochimice care pot îmbunătăţi sau readuce sănătatea prin intermediul nutriţiei.

În 1982, a participat la un program de schimb între medici în Republica Populară Chineză, unde a dobândit experienţă în practicile străvechi ale medicinii tradiţionale chinezeşti şi acupunctură.

 “Unul din mesajele cele mai importante pe care le-am învăţat acolo a fost acela că produsele naturale, moleculele naturale, din plantele şi animalele care se găsesc în mod liber în natură, au fost utilizate de chinezi de sute sau chiar mii de ani. Acest lucru mi-a schimbat în mod profund perspectiva privind medicina,” a afirmat acest doctor.

 “M-am întors la facultatea de medicină şi după această experienţă, am căutat modalitatea de a integra atât perspectiva administrării produselor farmaceutice convenţionale, precum şi cea a administrării extractelor şi produselor naturale.”

În anul 2005, Dr. LaValley şi-a dedicat un an întreg pentru a studia biologia moleculară, mai specific, biologia moleculară a cancerului. El a lucrat de asemenea timp de aproximativ 9000 de ore pentru a crea o bază de date de literatură de tip PubMed despre biologia moleculară a cancerului.

O lecţie importantă pe care am învăţat-o în această aventură ştiinţifică este aceea că aplicarea biologiei moleculare poate fi utilizată în cadrul unei serii de boli şi de simptome descrise în literatura medicală. Această cunoaştere poate fi aplicată căutând în baza de date de PubMed şi în alte surse de legături moleculare implicate.

 “În studiul biologiei moleculare a cancerului şi în studiul faptului că s-a evidenţiat efectul produselor naturale în diferite tipuri de cancer; se observă că există multe evidenţe ale folosirii diferitelor molecule, produselor naturale şi medicamentelor care deja au fost aprobate şi care ne-au fost la îndemână de mult timp şi care au efecte anti-cancer. Acesta este numit tratament anti-cancer direcţionat molecular şi care a fost practicat în mod obişnuit în cadrul oncologiei moderne.

 Ceea ce nu a fost practicat însă în mod obişnuit este folosirea produselor naturale pentru activitatea anti-cancer direcţionată molecular. Eu o folosesc pentru pacienţii mei deoarece evidenţele sugerează şi subliniază folosirea recomandările acestui tip de tratament.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata