Dacă aveam Codul insolvenţei, în mod sigur ar fi fost o creştere economică mult mai mare, a declarat premierul Ponta

20

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, 14 februarie, că dacă noile reglementări privind insolvenţa ar fi fost adoptate, România ar fi avut o creştere economică mai mare „cu cel puţin un punct procentual”.

„Dacă am fi avut Legea insolvenţei, probabil că România ar fi avut o creştere cu cel puţin încă un punct procentual, pentru că s-ar fi combătut evaziunea fiscală gravă. Vorbesc de firme şi societăţi care de ani de zile evazionează statul, nu plătesc nicio taxă la buget, dar nu plătesc nici beneficiarii privaţi, ceea ce-i şi mai grav. Adică acumulează non-stop taxe şi datorii pe care nu le plătesc şi afectează mediul concurenţial, pentru că cel care plăteşte taxe şi impozite este dezavantajat faţă de cel care, folosind în mod abuziv procedura insolvenţei, nu plăteşte nici la buget, nici către beneficiari. Deci, dacă aveam Codul insolvenţei, în mod sigur ar fi fost o creştere economică mult mai mare”, a susţinut Ponta în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

El a spus că intrarea în vigoare a noilor reglementări privind insolvenţa şi existenţa consensului politic cu privire la marile proiecte economice pot contribui în 2014 la accelerarea ritmului de creştere economică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata