Dacă aveţi întrebări, CIA vă răspunde… pe Twitter

Rețelele de socializare au milioane de utilizatori în toată lumea, printre care și Agenția Centrală de Informații a SUA. Pentru a trezi interesul utilizatorilor Twitter, CIA s-a avântat serios în lumea rețelelor de socializare, fiind deosebit de activă pe Twitter, prin glume și postări haioase, invitații la sediul agenției pentru un „selfie” sau discuții despre rapperul Tupac Shakur.

Una dintre cele mai recente postări pe contul agenției oferă răspunsuri la cele mai interesante cinci întrebări adresate CIA de alți utilizatori de Twitter.

Un utilizator a întrebat dacă CIA știe unde se află rapperul Tupac Shakur. Răspunsul primit a reușit să fie vag, făcând abstracție de faptul că rapper-ul este mort din 1996: „Nu, nu știm unde se află Tupac Shakur”.

Celebra actriță Ellen DeGeneres, gazda ‘The Ellen Show’, a intrat de asemenea în această conversație întrebând dacă cei de la CIA au urmărit ultima sa emisiune. Răspunsul primit a fost negativ, dar vedeta de televiziune a fost invitată la sediul CIA pentru un ‘selfie’.

Un utilizator a întrebat dacă agenția a folosit avionul strategic de recunoaștere ‘SR 71 Blackbird’ în timpul misiunilor, însă cei de la CIA au replicat că aparatul produs special pentru ei de Lockheed Corporation, ‘A-12 Oxcart’, zbura la o altitudine mai mare și era mai rapid decât SR 71 Blackbird. A-12 Oxcart a fost folosit în perioada 1963-1968.

Un alt utilizator pus pe glume s-a plâns că și-a uitat o parolă și a rugat CIA să i-o trimită printr-un mesaj privat. „Ne pare rău dar nu cunoaștem parola dumneavoastră, așa că nu puteam să v-o trimitem”, a venit răspunsul CIA.

De altfel singurul răspuns pozitiv oferit de CIA este cel referitor la angajările de personal. „Da, facem angajări”, conform tweet-ului însoțit de un link către pagina agenției dedicată oportunităților de carieră.

În urmă cu o lună CIA și-a făcut cont pe Twitter, stârnind amuzamentul utilizatorilor rețelei încă de la prima postare: ‘Nu putem confirma dar nici nega că acesta este primul nostru tweet’, postarea fiind redistribuită de peste 300.000 de ori.

 

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata