Dacia, a cincea marcă auto pe piaţa din Franţa în primul semestru

Inmatriculările de autoturisme Dacia în Franța au înregistrat o creștere anuală de 28,8% în perioada ianuarie – iunie 2014, ceea ce plasează marca de origine românească pe locul al cincilea în topul celor mai importante mărci auto din Franța, după Renault, Peugeot, Citroën și Volkswagen, arată datele publicate, marți, de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA), transmite AFP.

Un număr de 60.443 autoturisme marca Dacia au fost vândute în primele șase luni din acest an pe piața franceză, marca românească având o cotă de 5,26% din piață. O creștere procentuală și mai mare (42,6%) s-a înregistrat în cazul înmatriculărilor de autoturisme Dacia în luna iunie 2014 până la 11.733 de vehicule.

Succesul mărcii Dacia pe piața franceză se bazează exclusiv pe două modele: Sandero, locul opt în topul celor mai bine vândute mașini din Franța, și SUV-ul Duster, locul 11. Împreună, Sandero și Duster reprezintă 87% din vânzările mărcii Dacia pe piața din Franța.

Luna iunie 2014 a fost una prolifică și pentru grupul Renault, pentru care înmatriculările au crescut cu 19,9% în ritm anual până la 61.517 vehicule. Cu o cotă de piață de 26,37% ‘marca Renault revine la un nivel pe care nu l-a mai înregistrat din luna ianuarie 1999’, a precizat directorul comercial de la Renault Franța, Bernard Cambier.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata