Daily Mail, vinovat de publicarea unor poveşti „complet neadevărate” despre imigranţii români şi bulgari

Publicaţia Daily Mail se face vinovată de publicarea unor poveşti „absurde” şi „complet neadevărate” despre imigranţii români şi bulgari, a declarat un membru al guvernului, preluat de The Huffington Post.

Lord Wallace of Saltaire, un liberal democrat, care vorbeşte în numele coaliţiei de guvernământ în Camera Lorzilor, a fost avertizat luni de către colegi că miniştrii ar trebui să aibă grijă să nu folosească un limbaj inflamator atunci când discută despre grupurile etnice minoritare. În replică, Lordul a explicat la rândul său că solicitarea ar trebui mai bine adresată „redactorului de la Daily Mail, decât oricărui ministru din actualul guvern”, dat fiind felul în care publicaţia a prezentat dezbaterea despre imigraţie în Marea Britanie.

„S-a folosit un limbaj destul de absurd şi (s-au prezentat), într-adevăr, nişte poveşti complet neadevărate despre avioane, autobuze suplimentare şi aşa mai departe, în luna decembrie”, a declarat acesta.” Este extrem de regretabil într-o societate deschisă, liberă şi democratică”, a adăugat Lordul Wallace.

Spre sfârşitul anului 2013, o mare parte din dezbaterea despre imigraţie s-a concentrat pe faptul că românii şi bulgarii vor beneficia de acelaşi drept de a trăi şi a lucra în Marea Britanie ca toţi ceilalţi cetăţeni ai UE, începând cu 1 ianuarie 2014. La 31 decembrie, Daily Mail a publicat un articol în care relata despre faptul că o companie aeriană „şi-a dublat numărul” de zboruri din România către Marea Britanie.

Într-un articol apărut în Huffington Post duminică, ambasadorul român la Londra, Ion Jinga, a declarat ca dezbaterea despre imigraţie din 2013 a fost „greşită şi înşelătoare”. „Mass-media modelează opinia publică şi, aşa cum se poate vedea, este o diferenţă clară între previziuni, percepţie şi realitate, atunci când vorbim despre imigraţia românilor în Marea Britanie”, a precizat ambasadorul, adăugând că deşi nu poate preciza în acest moment câţi compatrioţi de-ai săi au venit de la ridicarea restricţiilor, românii nu se grăbesc să vină în Marea Britanie.

Luni, purtătoarea de cuvânt a laburiştilor pe probleme de egalitate, Baroneasa Thornton, a declarat în Camera Lorzilor că miniştrii nu ar trebui „să dea satisfacţie rasiştilor, imitându-le mesajele în vederea obţinerii unor câştiguri pe termen scurt”.

Potrivit Baronesei, toate partidele democratice importante ar trebui să aibă grijă ca „rasiştii şi extremiştii să fie împinşi înapoi în marja politică de care aparţin” şi că guvernul trebuie să asigure că această atitudine „se reflectă în limbajul folosit de către miniştrii şi parlamentarii săi”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata