Dan Adamescu, eliberat din arest

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis eliberarea din arest preventiv a omului de afaceri Dan Adamescu, urmând ca acesta să fie judecat în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat că a mituit doi magistrați de la Tribunalul București.

Dan Adamescu se afla în arest preventiv din data de 5 iunie.

Omul de afaceri a fost trimis în judecată alături de patru judecători de la Tribunalul București, Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovența și Ciprian Sorin Viziru, practicienii în insolvență — Monica Angela Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa și Emanoil Postelnicu, omul de afaceri Iosif Armaș și Gabriel Hanganu.

Potrivit DNA, în decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro și 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența de la Tribunalul București — Secția VII Civilă, pentru ca în schimb magistrații să dispună în dosare privind procedura insolvenței soluții favorabile unora dintre societățile la care era acționar.

„Sumele de bani au fost remise de către Adamescu unui avocat, care, la rândul său, a remis suma unui intermediar de la una dintre societățile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul să emită o factură pentru ‘servicii juridice’. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal și în aceeași zi banii au ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul soției suma de bani”, susțin procurorii.

DNA mai declară că intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu, imediat după deschiderea procedurii insolvenței SC Baumeister SA, coordonată de Dan Adamescu, și anume în luna decembrie 2013.

„În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovența, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar ‘agreat'”, au mai reținut anchetatorii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata