Dan Manolescu: Analizăm acordarea unor reduceri de impozit pentru persoanele care îşi reeşalonează creditele

Ministerul Finanţelor Publice discută cu partenerii internaţionali o propunere privind acordarea unor reduceri de impozit pentru persoanele care îşi reeşalonează creditul la bancă, în anumite condiţii, a declarat, miercuri, 29 ianuarie, Dan Manolescu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, în cadrul Conferinţei anuale de fiscalitate organizată de EY România.

‘Există o propunere care este analizată acum şi cu partenerii internaţionali privind o metodă prin care creditele existente care sunt reeşalonate printr-un acord cu banca să genereze ulterior un eventual credit fiscal pentru diferenţele care ar fi cauzate de reeşalonare’, a precizat Manolescu.

El susţine că au avut loc primele discuţii la nivelul Băncii Naţionale a României, la care a participat şi Ministerul Finanţelor ca parte în acest proces, care presupune pe de o parte criteriile de reeşalonare şi, pe de altă parte, avantajele fiscale care urmează să fie oferite celor care optează pentru aceste măsuri.

„Este vorba de persoanele cu venit mediu care urmează să primească o reducere din impozit pentru sumele suplimentare generate de reeşalonare în perioada următoare. Nu s-a stabilit ferm plafonul de reducere a impozitului. Noi avem acum în sistemul fiscal acele deduceri care se acordă din baza de calcul pentru copii, pentru persoane aflate în întreţinere. Acum s-a propus să se scadă direct din impozitul plătit de către contribuabil, nu din baza de calcul”, a subliniat reprezentantul MFP.

În urma aplicării acestei măsuri, care face parte din pachetul anunţat de ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, pentru stimularea consumului,” acea diferenţă pe care clientul o are de plătit în plus la bancă generată de reeşalonare să se plătească din impozit, să o plătească statul”, a încheiat Dan Manolescu.

Pe de altă parte, ministrul Voinea declara recent că pachetul de măsuri pe care îl are în vedere pentru stimularea consumului trebuie să fie neutru din punct de vedere bugetar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata