Dan Nica: Am reuşit să deblocăm 5.000 de proiecte; am finalizat 98% dintre acestea

Deblocarea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene, digitalizarea şi centralizarea documentelor de stare civilă şi demararea primului proiect de cloud sunt printre realizările prezentate joi de fostul ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.

„Am reuşit să deblocăm 5.000 de proiecte pe care nu se uita nimeni şi acum am finalizat 98% dintre acestea. Mai avem în jur de 250 de proiecte, care vor fi finalizate la jumătatea lunii martie sau începutul lunii aprilie.

De asemenea, am reuşit să deblocăm şi partea de rambursare”, a declarat, joi, fostul ministru pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, în conferinţa de bilanţ.

Acesta a precizat că proiectul cel mai important demarat în mandatul său a fost digitalizarea şi centralizarea documentelor de stare civilă.

„Aş putea spune că proiectul cel mai important este digitalizarea şi centralizarea documentelor de stare civilă pe care l-am găsit abandonat.

Este un proiect pe care România trebuie să-l dezvolte mai ales că vorbim de 100 de milioane de documente de stare civilă puse toate în format digital şi incluse într-o bază de date.

Este un proiect naţional complet care pune în format digital toate actele românilor din ultimii 100 de ani. Nu te mai duci acum cu certificatul de naştere şi certificatul de căsătorie, în copie şi original, pentru că toate acest acte sunt în baza de date”, a menţionat fostul şef al MSI.

Nica a mai amintit şi demararea primul proiect guvernamental de cloud cu întreaga infrastructură de software şi hardware într-o zonă centrală.

Fostul şef al MSI a semnat joi documentele de predare-primire cu actualul ministru al Societăţii Informaţionale, Alexandru-Răzvan Cotovelea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata