Dan Şova: Constructorul celor 6,5 km restanţi ai autostrăzii Bucureşti-Ploieşti a cerut în instanţă 90 de milioane de euro

Ministrul Transporturilor, Dan Șova, a anunțat vineri, 9 mai, într-o conferință de presă, susținută în municipiul Mediaș (județul Sibiu), că speră ca până la finalul anului să fie gata o mare parte din cei 6,5 kilometri din autostrada București – Ploiești, care ar trebui să facă conexiunea între Capitală și centură, lucrare pentru care există și un proces în care constructorul cere Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România 90 de milioane de euro.

„Trebuie să știți că, din trecut, acolo am moștenit și un proces de instanță, în care constructorul cere CNADR vreo 90 de milioane de euro. Ne apărăm, o să ne luptăm cu ei, o să vedem care va fi situația. Acolo sunt revendicări financiare ale dânșilor care vin din anii 2007-2010, pentru lucrări suplimentare solicitate de autorități locale, în general ale statului român, care au produs o mulțime de costuri care dânșii spun că nu au fost acoperite. Noi nu avem aceeași opinie cu ei, de asta ne și judecăm. Ce va stabili instanța, aceea vom face”, a spus ministrul Transporturilor.

Întrebat dacă anul acesta se va termina măcar un kilometru din cei 6,5 rămași din autostrada București — Ploiești, ministrul Dan Șova a răspuns: „Mi-e greu să vă răspund. Știu că, CNADR a declanșat încă de acum trei luni, rediscutarea și renegocierea contractului cu ei. Ei și-au asumat construcția celor 6,5 kilometri și cred că, fiind vorba de câmpie, cred că o mare parte din ei vor fi gata. Cât exact, o să vedem. (…) Cei 6,5 kilometri vor fi făcuți și vom vedea dacă din prețul negociat va mai rămâne ceva care să nu fie realizat, eu sper că nu.”

Ministrul Dan Șova a anunțat că urmează o nouă licitație pentru realizarea mai multor ieșiri și reamenajarea benzilor de siguranță, la autostrada București-Ploiești.

„Problema mare pe București — Ploiești este că proiectul inițial avea prea puține ieșiri și, de asemenea, avea probleme, benzile de siguranță. Și ăsta reprezintă un nou proiect, deci vrem să facem încă un nod rutier și să facem niște reamenajări la benzile de siguranță, asta o să însemne un proiect nou, o licitație nouă, dar nu are legătură practic cu actualul proiect al autostrăzii „, a arătat ministrul Dan Șova. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata