Daniel Chiţoiu a demisionat de la Finanţe

18

Ministrul Finanţelor, liberalul Daniel Chiţoiu, a demisionat joi din funcţie, a anunţat preşedintele PNL, Crin Antonescu, adăugând că Daniel Chiţoiu va ocupa funcţia de secretar general în partid, pentru a se implica în campania electorală.

„Suntem (…) într-un moment de organizare şi reorganizare, avem tot felul de probleme de rezolvat, suntem şi rămânem o echipă în care ne distribuim şi ne redistribuim roluri. La acest moment am discutat şi împreună cu viceprim ministru şi ministru, vicepreşedinte al partidului, Daniel Chiţoiu (…) a decis să pună capăt experienţei şi activităţii din fruntea Ministerului de Finanţe şi Guvern„, a spus Antonescu.

El a apreciat activitatea pe care Chiţoiu a avut în calitatea sa de membru al Guvernului şi a anunţat că acesta va ocupa în PNL funcţia de secretar general interimar.

„Daniel Chiţoiu a avut o activitate pe care eu şi PNL am susţinut-o în permanenţă, o activitate pentru care îi mulţumesc, o activitate care nu a fost deloc uşoară, care s-a desfăşurat în condiţii deloc uşoare şi odată cu încheierea inclusiv a negocierilor cu misiunea din aceste zile a FMI, domnia sa a făcut opţiunea de a demisiona din Guvern şi, în cadrul unor mutaţii mai largi, în calitate de vicepreşedinte va deţine – asta voi propune de mâine în Delegaţia Permanentă – şi funcţia de secretar general interimar pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului în acest an. Secretarul general Eduard Hellvig se va ocupa de coordonarea campaniei prezidenţiale strict, iar domnul vicepreşedinte va fi însărcinat de Delegaţia Permanentă mâine cu exercitarea de facto a acestei funcţii de secretar general interimar”, a afirmat liderul PNL.

Întrebat dacă demersul lui Chiţoiu de a demisiona are legătură cu decizia Guvernului privind reducerea ratelor la credite, Antonescu a răspuns că nu. De asemenea, liderul PNL a precizat că gestul lui Daniel Chiţoiu nu are legătură nici cu dosarul în care este implicată soţia acestuia.

„Domnul Daniel Chiţoiu nu e implicat în niciun fel de dosar. Au apărut în presă lucruri legate de o cercetare care la un moment dat se referă şi la soţia domniei sale. (…) Nu avem niciun fel de îndoială în legătură cu nevinovăţia doamnei Chiţoiu şi sperăm ca cercetările şi demersurile judiciare să demonstreze acest lucru. Acea situaţie nu a avut niciun fel de legătură cu activitatea şi cariera guvernamentală sau politică în general a domnului Chiţoiu şi suntem cât se poate de solidari toţi, în calitate de colegi, cu domnia sa”, a explicat Crin Antonescu.

Pe de altă parte, liderul PNL a dezminţit ideea că Daniel Chiţoiu sau Radu Stroe ar fi apropiaţi de PSD şi de Victor Ponta.

„S-a vorbit şi despre Daniel Chiţoiu şi despre Radu Stroe şi despre alţi colegi de-ai noştri ca fiind apropiaţi de PSD şi Victor Ponta. Nu au fost şi nu sunt mai apropiaţi sau mai îndepărtaţi de aliaţii noştri de la guvernare, de primul ministru care conduce un guvern comun, decât suntem noi toţi. Niciodată în tot acest timp nu am avut nici eu, şi nici colegii pe care îi cunosc, acest sentiment. (…) Toţi membrii PNL, cei din echipa de conducere sunt la egală distanţă sau la egală apropiere de PSD şi de ceilalţi aliaţi din USL”, a spus Antonescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata