Daniel Constantin: Autostrada Piteşti-Sibiu este de importanţă strategică şi voi lupta să fie construită

Președintele Partidului Conservator, deputatul de Argeș Daniel Constantin, afirmă că autostrada Pitești-Sibiu este una de „importanță strategică”, de construcția căreia depinde soarta angajaților de la Automobile Dacia Pitești.

Liderul conservator a comentat, luni, declarația președintelui PNL, Klaus Iohannis, potrivit căreia autostrada Sibiu-Brașov ar fi mai rentabilă decât cea care ar lega Sibiul de Pitești. El a susținut că liberalul dă dovadă de „iresponsabilitate și ignoranță” fiindcă poate pune în pericol, prin afirmațiile sale, cele 18.000 de locuri de muncă ale lucrătorilor de la Automobile Dacia.”În ceea ce mă privește, atât în calitate de deputat de Argeș, dar și de vicepremier, voi lupta ca această autostradă să se construiască, în ciuda unor declarații iresponsabile! Chiar dacă pare mai scumpă ca realizare, autostrada Pitești — Sibiu va beneficia de finanțare europeană și ea se regăsește deja în documentele trimise de Guvern la Comisia Europeană, fiind considerată de importanță strategică. Până la urmă, atunci când vorbim de salvarea a mii de locuri de muncă pentru oameni, de salvarea unui oraș, costurile colaterale contează mai puțin, iar o viziune înțeleaptă ține cont de asta”, a declarat, pentru AGERPRES, vicepremierul Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, Klaus Iohannis demonstrează, prin declarațiile sale, faptul că „nu reușește să aibă o gândire de ansamblu, o viziune la nivel național, în care să conteze interesul tuturor cetățenilor din această țară, și nu doar interesul său, personal, de primar al Sibiului”.

„Îl atenționez pe dl. Iohannis că de această autostradă Sibiu-Pitești depinde soarta celei mai mari întreprinderi private din România, care dă de lucru la 18.000 de angajați, și care asigură, indirect, alte 23.000 mii de locuri de muncă în industria orizontală din zonă și alte câteva 18.000 în țară. Dacă dl. Iohannis nu știe, vorbim de o companie care reprezintă 4% din PIB-ul României și care asigură 10% din exporturile țării noastre! A auzit dl. Iohannis strigătele angajaților de la Automobile Dacia când au ieșit în stradă să ceară autostrada care va menține economia locală și nu numai? Sau nu s-au auzit până la Sibiu? Îi repet eu: dacă autostrada nu se va construi, este foarte posibil ca Renault să își pună semne de întrebare cu privire la investiția din România!”, a adăugat liderul conservatorilor.

Totodată, el a reamintit faptul că Renault și-a deschis de curând o fabrica în Maroc, „creând deja un sentiment de nesiguranță printre miile muncitori argeșeni”.

„Ce facem în aceasta variantă (dacă Renault își va reanaliza investiția în România — n.r.) cu oamenii care ar putea rămâne pe drumuri? Vor merge la Sibiu? Le va găsi dl. Iohannis locuri de muncă? Are el capacitatea să creeze locuri de muncă, altfel decât prin bani alocați de Guvern pentru proiecte de Capitale europene?”, a adăugat Daniel Constantin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata