Dansul este benefic pentru sănătatea inimii şi a creierului

Se ştia deja că activitatea fizică are un efect protector împotriva riscurilor cardiovasculare, iar acum o echipă de cercetători merge şi mai departe, arătând că dansul dă rezultate foarte bune în acest sens. El protejează arterele şi circulaţia sanguină, scrie metronews.fr.

Conform unui studiu realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Sydney (Australia), dansul ar avea efecte benefice asupra inimii. Concluziile cercetării arată că acesta este bun nu numai pentru inimă, ci poate stimula şi creierul şi funcţiile cognitive. Cercetătorii au analizat 11 grupuri cuprinzând 48.000 de adulţi de peste 40 de ani, fără antecedente cardiace la începutul cercetării.

Din cele 48.000 de persoane, numai 3.100 au declarat că dansează regulat. La acestea s-a constatat o stare fizică generală foarte bună. În plus oamenii păreau mai tineri, aveau un indice de masă corporală (IMC) mai bun decât media, sufereau mai puţin de boli lungi şi făceau mai multă mişcare, indiferent de intensitatea cu care dansau.

Se ştia deja că o activitate fizică moderată protejează inima şi arterele şi din acest motiv se recomandă adesea celor care nu sunt fani ai sportului să meargă pe jos 30 de minute pe zi. Și în acest regim se simt avantajele. Ceea ce este interesant la practicarea dansului este nu numai faptul că înseamnă mişcare, ci şi că stimulează capacităţile cognitive, solicitând coordonarea mişcărilor. Beneficiile acestui tip de mişcare sunt mari, chiar dacă nivelul nu este cel al unor dansatori profesionişti.

Se recomandă alegerea unor cursuri cu genul preferat: jazz modern, hip-hop, dans african, oriental sau folcloric. Principală este mişcarea pe un anumit ritm pentru a păstra o formă bună a corpului şi organismului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata