Daphne Selfe – cel mai în vârstă fotomodel din lume

În aprilie 2014, specialiștii de la Cartea Recordurilor i-au acordat britanicei Daphne Selfe titlul de cel mai în vârstă fotomodel din lume.

Daphne Selfe s-a născut la 1 iulie 1928, în localitatea Baldock, Hertfordshire, și la 22 aprilie 2014, la vârsta de 85 de ani și 295 de zile lucra ca model profesionist.

A intrat în lumea modei pe la 20 de ani, dar nu a avut prea mult succes. A urmat căsătoria cu Jim, regizor TV, cei doi având trei copii.

S-a întors în lumea modei prin anii ’60, cariera sa evoluând pas cu pas, fiind solicitată să apară în diverse producții de televiziune sau filme. Prin anii ’90 a apărut într-o reclamă pentru Stannah Stairlifts (companie britanică de ascensoare) — ”Stan, la primul etaj, te rog!’

Redescoperirea sa ca fotomodel a venit în 1998, la un an de la moartea soțului său, pe când împlinise 70 de ani. A fost angajată de Agenția ”Red or Dead” pentru un spectacol în cadrul London Fashion Week și, dintr-odată, Daphne apărea pe coperta ”Vogue”.

Cariera sa de fotomodel de peste 60 de ani a inclus apariții atât pe podium, cât și în filme publicitare, pentru Dolce & Gabbana, Gap, Nivea, Olay, Tata-Naka și Michiko Koshino.

De asemenea, a apărut pe coperțile celor mai faimoase reviste dedicate femeilor, precum ”Vogue”, ”Marie Claire”, ”Vanity Fair” și pozând pentru unii dintre cei mai apreciați fotografi din fashion: Mario Testino, Nick Knight și David Bailey.

Din 2014, este imaginea campaniei „Dare to Wear„, inițiată de Trafford Centre din Manchester. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: smoda.elpais.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata