Dăunează expunerea prelungită la soare?

Am auzit această întrebare de foarte multe ori în ultimii ani. ”Experţii” se înghesuie să ne sperie cu cât de dăunătoare au devenit razele soarelui şi să sfătuiască vânzarea ”cremelor de protecţie” împotriva soarelui.

Fiecare dintre noi ”s-a ars” la propriu după o expunere prelungită la soare, în orele de maximă intensitate şi atunci, cumva, validăm prin proprie experienţă sfaturile ”experţilor” şi tragem concluzia: ”soarele este periculos, ne arde!”

Dar chiar aşa să fie? Nu uităm ceva extrem de important?

Amintiţi-vă că suntem fiinţe de Lumină, suntem fiinţe ”solare”, când este lumină afară şi Soare pe cer, ”înviem” cu toţii, ne simţim bine, optimişti, avem senzaţia că vedem mai bine, că suntem în stare să facem orice, că regăsim forţa de a merge mai departe în viaţă.

Toamna trecută am avut nori pe cer vreo 4 săptămâni la rând, iar starea de depresie şi mohoreala care a afectat treptat oamenii a fost fără precedent! Lipsa soarelui ne-a arătat cât de mult depinde STAREA NOASTRĂ EMOŢIONALĂ de prezenţa luminii solare.

Ne ”hrănim” cu lumina Soarelui, la fel de mult cum depindem de oxigenul arborilor şi de alimentele Pământului. Avem ”surse” diferite de energie, fie că ştim acest lucru în mod conştient sau nu. Mâncarea şi apa NU constituie singurele noastre surse de energie. Avem multe altele, iar LUMINA SOLARĂ, alături de OXIGEN şi MIŞCAREA FIZICĂ, reprezintă SURSE VITALE de energie pentru fiinţa umană.

Fără oxigen, lumină solară şi mişcare fizică, ne-am degrada şi muri repede, chiar dacă am fi hrăniţi cu cea mai bună şi ”sănătoasă” mâncare din lume.

Soarele este SURSA VIEŢII pe întreaga planetă.

Există însă o singură ”categorie” de entităţi care pot ”înmagazina” Soarele şi transforma energia luminoasă (fotonii de lumină) în energie chimică (substanţe chimice) = PLANTELE.

Doar plantele, prin magia frunzelor şi a organitelor din interiorul acestor frunze (organite numite cloroplaste, în care clorofila = verdele plantelor, se ocupă de reacţii chimice în prezenţa fotonilor luminoşi), reuşesc să folosească în mod direct razele solare.

Consumând produsele PROASPETE din plante (mai ales FRUCTELE acestora, în care este ”esenţa” combinaţiei dintre lumina solară şi apa/mineralele pământului) avem acces DIRECT la energia ”înmagazinată” a Soarelui. Aşadar, consumul de fructe şi legume proaspete reprezintă o sursă importantă de aducere a ”luminii” soarelui în corpul nostru.

Dar şi pielea noastră, a oamenilor, poate prelucra o parte din radiaţiile solare care ajung la ea, însă aici intervine o altă problemă importantă, şi anume, GRADUL DE STAGNARE LIMFATICĂ la nivelul pielii. Pielea  este considerată ”al treilea rinichi”. Cu alte cuvinte, este un ”organ excretor accesor”, care preia funcţia de eliminare a reziduurilor şi deşeurilor acide limfatice, atunci când rinichii nu mai fac faţă.

De aceea, pe pielea multor oameni este un adevărat ”coş de gunoi”, de erupţii,de aluniţe, pete maronii (hepatice) sau de depigmentare (pete de acidoză, albicioase), negi, angioame (de culoare roşie), lipoame (depozite de grăsimi), diferite erupţii (datorită prezenţei unor germeni) şi diferite bube şi bubiţe.

Majoritatea oamenilor au pielea fie extrem de uscată (acidoză uscată+++), fie plină de grăsime şi seboree (consumatorii zilnici de uleiuri şi grăsimi, animale sau vegetale).

Cu alte cuvinte, pielea majorităţii oamenilor este un depozit imens de reziduuri acide, care se ”chinuie” să iasă la exterior, pentru a nu produce daune importante organelor interioare. Dacă aceşti acizi intră în contact cu radiaţiile solare (care sunt de natură ”acidă”, tip combustie, tip ”foc”) atunci apar reacţii intense. Acid + acid = FOC (arsură).

Multe dintre ”arsurile” solare nu sunt decât reacţii ”naturale” ale expunerii la razele solare a ”coşului de gunoi” al corpului. Iar soarele nu face decât să ajute la ”curăţenia” pe care corpul o face deja.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata