De 1 iunie, copiii pot fi „mini-parlamentari” şi au acces la spectacole, ateliere şi acrobaţii aeriene

Copiii sunt invitați să ocupe fotoliile de parlamentar, pe 1 iunie, când porțile Camerei Deputaților vor fi deschise pentru ei, sau pot participa la diferite ateliere, expoziții și concerte organizate de Ziua Copilului.

* Unele instituții au ales să sărbătorească Ziua Copilului pe durata întregului weekend. Astfel, Muzeul Țăranului Român din Capitală va fi gazda unor ateliere special dedicate copiilor, de vineri până duminică, dar și a unor proiecții de filme. „Târgul cu povești” îi așteaptă pe cei mici cu jocuri și jucării, cărți de povești și de colorat, croșeturi și straie populare, demonstrații și ateliere, filme, basme și povestiri, în lectura interactivă a actriței Alexandrina Halic. Pe 1 iunie, de la ora 14,00, Ada Milea și invitații vor concerta în curtea interioară. Proiectul „Children’s musical box” va prezenta atât în română, cât și în engleză proiectul „Apolodor”, iar diferiți invitați vor cânta, împreună cu artista, pe scena de la Muzeul Țăranului.

* Camera Deputaților organizează sâmbătă și duminică acțiunile „Porți deschise pentru copii” și „Parlamentul Copiilor”. Evenimentul „Porți deschise pentru copii” va avea loc sâmbătă, când Camera Deputaților va putea fi vizitată de copii și însoțitorii lor, între orele 10,00 și 16,00. În traseul obișnuit de vizitare au fost incluse sala I.G. Duca, sala de conferințe și sala de plen a Camerei. Duminică va avea loc acțiunea „Parlamentul copiilor”, un proiect prin care Camera Deputaților își propune să ofere tinerilor posibilitatea înțelegerii importanței rolului și funcțiilor Parlamentului.

* Aeroclubul României și Clubul Aviatorilor organizează la Clinceni un show aviatic special de Ziua Copilului. Spectacolul include demonstrații ale aeronavelor ultraușoare, motoparapantelor și girocopterelor, zboruri acrobatice spectaculoase cu avioane Zlin 50, Zlin 526 si EXTRA330sc, acrobații ale formației de planoare White Wings, dar și cu salturile cu parașuta efectuate de TNT Brothers și de către parașutiștii Aeroclubului României, Blue Wings.

De asemenea, la eveniment participă Forțele Aeriene Române cu avioane reactive și elicoptere militare. Familiile pot asista, de asemenea, la o vânătoare de baloane cu avionul și pot vedea un impresionant balon cu aer cald. Evenimentul, la care intrarea este liberă, începe la ora 10,30.

* Copiii din București și Ploiești care merg între 30 mai și 1 iunie la Afi Palace Cotroceni și Afi Palace Ploiești, între orele 10,00 și 18,00, au ocazia să-și descopere o nouă pasiune — bricolajul. Astfel, cei mici pot fi inițiați în tainele bricolajului direct de specialiștii Dremel și își pot lăsa imaginația liberă.

* Opera Națională București (ONB) oferă tururi ghidate pentru copii, duminică, la ora 10,00 și la ora 11,00. De altfel, întreaga lună este dedicată copiilor la ONB. Evenimentele prilejuite de Ziua Copilului continuă marți, 3 iunie, ora 16.00, cu „Eco motive pe portative”, un concert susținut de Corul de Copii al Operei Naționale București în Foaierul mare. Programul lunii iunie este completat de o serie de ateliere de creativitate pentru copii de vârstă preșcolară, organizate în weekend, la Studioul pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București.

* Corul de Copii Radio îi așteaptă pe cei mici duminică, începând cu ora 12,00, în Parcul Cișmigiu din Capitală la o întâlnire specială cu muzica și cu personajele de poveste ale lui Walt Disney. Concertul Corului de Copii Radio este inclus în manifestarea anuală „Cișmigiul copiilor”, organizată de ArCuB — Centrul Cultural al Municipiului București, eveniment ajuns în acest an la cea de-a XIII-a ediție.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata