De la Paris la Moscova într-o oră, doar cu Super Maglev

Cercetătorii chinezi lucrează la proiectul unui tren ce va permite parcurgerea distanței Paris-Moscova într-o oră, transmite miercuri lepoint.fr.

Acest tren de super viteză, denumit Super Maglev, va putea atinge viteza de 2900 de km pe oră. Super Maglev este varianta mult mai perfecționată a actualului tren de mare viteză Maglev, care poate rula cu peste 431 de km pe oră. Acesta este deja folosit de căile ferate din China, Japonia și Coreea de Sud.

Trenul funcționează pe permă magnetică, datorită unui sistem de electromagneți și este pus în mișcare printr-un flux de curent alternativ. Frânarea se realizează inversând direcția câmpului magnetic.

Cercetătorii chinezi vor să depășească limitele și susțin că un prototip ar putea atinge incredibila viteză de 2.900 de km pe oră grație forțelor magnetice. Această viteză este pentru moment doar teoretică pentru că prototipul actual este la scară redusă. Coordonatorul acestui proiect, Dr. Deng Zigang, este însă optimist și susține că imposibilul va deveni posibil după producerea unui prototip în mărime naturală.

Acest tren urmează să circule printr-un tunel presurizat, la o presiune de 10 ori mai mică decât cea atmosferică la nivelul marii, astfel fiind redusă semnificativ energia necesară pentru a atinge viteze atât de mari.

Astfel, această tehnologie are și alte avantaje, în afara vitezei incredibile de rulare. Printre acestea se numără reducerea zgomotului și a consumului de energie.

Un avion de linie parcurge distanța Paris-Moscova în peste trei ore, însă cercetătorii chinezi și-au propus ca Super Maglev să parcurgă această rută într-o oră, ceea ce ar putea însemna o adevărată revoluție în materie de transport public. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata