De săptămâna viitoare va fi reluată imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent

Imunizarea copiilor cu vaccinul hexavalent, în cadrul Programului Naţional de Imunizare, va fi reluată începând de săptămâna viitoare, în urma discuţiilor reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii cu distribuitorul.

„În urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, distribuitorul a informat că a rezolvat problema distribuirii vaccinului hexavalent, iar săptămâna viitoare va asigura un necesar de 107.300 de doze, care vor ajunge la direcţiile de sănătate publică pentru a fi distribuite cabinetelor medicale în vederea continuării procesului de imunizare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis miercuri .

Potrivit sursei citate, în conformitate cu acordul-cadru existent, până la sfârşitul acestui an, producătorul trebuie să mai pună la dispoziţia Ministerului Sănătăţii 500.000 de doze de vaccin.

Vaccinul hexavalent va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinaţi, precum şi pentru vaccinarea de rutină a nou-născuţilor, conform calendarului.

„Recuperarea la vaccinare se va realiza, sub coordonarea direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, prin cabinetele medicilor de familie„, precizează MS în comunicatul citat.

Vaccinul hexavalent este un preparat utilizat pentru profilaxia specifică a difteriei, tetanosului, tusei convulsive, haemophilus, hepatitei B şi poliomielitei şi se administrează gratuit în calendarul naţional de imunizare al MS.

Ministerul Sănătăţii menţionează că disfuncţionalităţile înregistrate la livrarea vaccinului s-au datorat imposibilităţii producătorului de a produce şi livra acest produs în timp util, în această situaţie aflându-se mai multe state, atât la nivel european, cât şi mondial. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata