Decana de vârstă a omenirii a împlinit 117 ani

Decana de vârstă a omenirii, japoneza Misao Okawa, a împlinit joi 117 ani, arhipelagul nipon fiind cunoscut pentru longevitatea locuitorilor săi, transmite AFP.

Femeia, care s-a născut în 5 martie 1898 într-o familie de negustori de kimonouri din Osaka, s-a sărbătorit cu o zi mai devreme, pozând pentru fotografi îmbrăcată într-un kimono roz și o floare de aceeași culoare în păr. Mamă a trei copii, bunică a patru nepoți și străbunică cu șase strănepoți, Misao Okawa a fost înconjurată de familie, printre care fiul ei cel mare, în vârstă de 92 de ani, și cel mai mic membru, de doi ani. A primit și vizita primarului orașului, care i-a adus un buchet de flori asortat cu ținuta sărbătoritei.

Femeia este într-o ‘formă bună’, în pofida vârstei avansate, spune un salariat al casei de bătrâni din Osaka care o găzduiește.

Cel mai bătrân bărbat din lume este tot un japonez, însă el are ‘doar’ 112 ani. Născut în 5 februarie 1903, el a fost desemnat oficial decanul de vârstă al bărbaților de pe glob vara trecută. Speranța de viață a bărbaților niponi a depășit prima oară în 2013 pragul de 80 de ani (80,21 ani), în timp ce japonezele dețin recordul mondial de longevitate (86,61 ani). Circa un sfert din populația Japoniei are peste 65 de ani, proporție care ar urma să crească la 40% în 2060.

În septembrie 2014, în Japonia existau 59.000 de persoane centenare, potrivit statisticilor oficiale ale Ministerului Sănătății, dintre care 87% erau femei.(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: telegraph.co.uk

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata