Decesul directorului general al grupului Total: „Neglijenţă criminală” a conducerii aeroportului, potrivit anchetatorilor

Accidentul de avion în care și-a pierdut viața directorul gigantului petrolier francez Total, Christophe de Margerie, pe aeroportul Vnukovo din Moscova a fost cauzat de o ‘neglijență criminală’ din partea conducerii aeroportului, a anunțat marți comisia de anchetă rusă pentru acest caz, relatează AFP.

‘Nu este vorba de un context tragic de circumstanțe, ci de o neglijență criminală a funcționarilor care nu au reușit să coordoneze corespunzător activitatea angajaților’, a anunțat comisia, precizând că unii membri ai conducerii aeroportului Vnukovo care ar putea încerca să împiedice ancheta vor fi în curând ‘suspendați din funcții’.

Reprezentanți ai grupului petrolier francez Total au confirmat marți decesul directorului general Christophe de Margerie (63 de ani), într-un accident de avion produs pe aeroportul moscovit Vnukovo.

Aeroportul Vnukovo este unul dintre cele trei aeroporturi internaționale de la Moscova. Situat în sud-vestul capitalei Rusiei, dispune printre altele de un terminal pentru zboruri charter. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata