Delegaţia FMI a cerut autorităţilor române să renunţe la „Prima Maşină”, însă acestea au refuzat

Delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) a cerut autorităților române să renunțe la Programul „Prima Mașină”, dar acestea au refuzat, au declarat, vineri, surse apropiate negocierilor.

„Experții Fondului Monetar Internațional (FMI) ne-au cerut să renunțăm la Programul ‘Prima Mașină’. Nici cu plafonul de 350 de milioane de lei nu au fost de acord, dar acesta va fi introdus în ședința de Guvern de săptămâna viitoare. Totodată, se va prelungi și perioada în care se pot înscrie băncile în program”, au afirmat sursele.

Experții FMI s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanții tuturor ministerelor pentru a se stabili dacă va mai exista un nou acord cu instituția financiară internațională.

O misiune a Fondului Monetar Internațional, condusă de Andrea Schaechter, se află în România în perioada 27 ianuarie — 10 februarie 2015, pentru a treia evaluare a acordului preventiv aflat în derulare. Primele două evaluări ale actualului acord au fost realizate în prima parte a anului trecut. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. Nelutu spune

    Romania trebuie sa adopte pozitia Ungariei fata de FMI,UE si BCE!

  2. Dany spune

    Foarte bine,alocati banii pt locuri de munca,masina este cea mai proasta investitie si nu isi permite omul de rand.De ce sa incurajam anumita industrie care totusi merge, sunt altele care o duc mai rau.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata