Deputatul Gheorghe Coman, condamnat la un an de închisoare cu executare pentru corupţie

Deputatul Gheorghe Coman a fost condamnat joi, 30 ianuarie, de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu executare, într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei de către un om politic pentru a obţine bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Deşi deputatul şi-a recunoscut în sala de judecată vinovăţia chiar de la primul termen al procesului, judecătorii l-au condamnat la un an de închisoare cu executare şi au decis ca el să rămână în arest preventiv.

Magistraţii au mai dispus în cazul lui Gheorghe Coman confiscarea sumei de 3.140 lei şi plata a 6.050 lei cheltuieli judiciare către stat.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

„Am greşit. Recunosc. Asta e situaţia. Vreau să fiu liber, pentru că am acasă copii mici”, le-a spus joi Gheorghe Coman judecătorilor.

Procurorul de şedinţă le-a solicitat magistraţilor condamnarea deputatului la trei ani de închisoare cu executare şi confiscarea a 3.000 de lei şi a unei sticle de whisky, primită ca mită de Gheorghe Coman.

Avocatul deputatului a cerut instanţei să ia în considerare că acesta şi-a recunoscut vina şi să-l condamne la închisoare cu suspendare.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus pe 16 ianuarie trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost preşedinte al PC Buzău.

Citește și
1 Comentariu
  1. Tomica cel vechi spune

    Doamne, cata meschinarie poate fi in clasa politica! Nu se dau in laturi de la nimic, auzi, 3 creitari si o oiaga de visichi! Altul cu un unguent si un piaptan din fondul de protocol al guvernului! Maruntei la suflet, oameni de nimic! Dar cu pretentii, tafnosi si ranchiunosi. Astia au pretentia sa conduca o tara si sa ne reprezinte? De, cum e turcul si pistolul! Machiavelli zicea ca fiecare popor isi merita conducatorii. O fi asa, n-o fi?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata